Cara Mudah Dapat "Backlinks"

backlink mantap,cara mudah dapat backlink

Semua orang tahu bahawa "backlink" ni penting untuk setiap websites.Backlink ni sebenarnya untuk memudahkan enjin carian seperti Google dan Yahoo untuk mengindeks websites kita supaya berada di ranking tertinggi untuk sesebuah enjin carian tersebut..Lagi banyak backlink yang kita perolehi, maka lagi tinggi lah ranking websites / blog kita tu mudah-mudahan lah.Selain dari itu,backlink juga mampu untuk memberikan traffic dan page rank yang berkualiti kepada websites/blog kita itu seperti websites Facebook dan Youtube yang memang korang kenal.Tapi apakah korang tau macam mana nak dapatkan backlink yang berkualiti tapi dengan cara mudah?? Ada caranya,walaupun dah ada blogger yang dah pun menggunakan teknik ni,tapi tak salah kan cuba lagi.So,jom kita mencubanya.


Perkara yang harus anda lakukan adalah mengikuti langkah-langkah berikut:-

1. Tulis posting artikel seperti posting dalam blog ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yg menarik.

2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL blog anda di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.

3.Pastikan blog / websites anda adalah "do follow blog" macam mana nak tahu blog anda do follow atau tak? Mudah saje cuba rujuk disini : Cara Tengok Blog Anda Dofollow atau NoFollow

4.Cari 5 blogger lain yang belom ada dalam Senarai Blog Backlinks dibawah untuk menyertainya.

4. Penting! Jangan delete entry ini untuk mengelakan backlink anda dan orang lain hilang!

Senarai Blog Backlinks :
  1. sila letak URL blog petak bawah disini
  2. sila letak URL blog petak bawah disini
  3. sila letak URL blog petak bawah disini
  4. sila letak URL blog petak bawah disini
  5. sila letak URL blog petak bawah disini
  6. sila letak URL blog petak bawah disini
  7. sila letak URL blog petak bawah disini
  8. Free Money Online
  9. EasyBacklink.Co.CC
  10. Aku Punyer Lah!
PERATURAN

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.10). (5 minit je mesti siap)

2. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu.
Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut,maka bakal menghasilkan backlink seperti dibawah :-

3. Harus jujur dan jangan buang link-link dan digantikan dengan link-link yang lain.

4.Jangan lupa cari atau tagged 5 rakan blogger anda untuk menyertainya.Mudah je kan.

Keterangan : Jika anda mampu mengajak lima orang saja untuk mengcopy artikel ini maka jumlah backlink yang akan didapat adalah:

Posisi 10, jumlah backlink = 1
Posisi 9, jumlah backlink = 5
Posisi 8, jumlah backlink = 25
Posisi 7, jumlah backlink = 125
Posisi 6, jumlah backlink = 625
Posisi 5, jumlah backlink = 3,125
Posisi 4, jumlah backlink =15,625
Posisi 3, jumlah backlink = 78,125
Posisi 2, jumlah backlink = 390,625
Posisi 1, jumlah backlink = 1,953,125

Bayangkan jika ini boleh berjalan dengan sempurna maka anda akan mendapatkan backlink maksimum 1,953,125 dari berbagai blog yang anda tidak akan pernah membayangkan sebelumnya.Jika ada pengunjung ke blog anda dari Link List yang disebutkan di atas maka anda akan secara automatik mendapatkan traffic ke web / blog anda juga.

Ingat! Aturan permainan,link blog anda harus mulai dari urutan (No.10), sehingga hasil anda dapat Maksimum backlink. Jangan salahkan ZouL jika anda tidak mengikuti formula ini dengan betul dan link anda tiba-tiba berada di urutan No.1 dan menghilang di daftar link. Jadi mulai urutan adalah di bahagian paling bawah (No.10).

Selamat Mencuba ^_^


Aku nak tagged 5 orang untuk copypaste ayat diatas.
1. elma yang takot kat meow2
2. schasya yang suka JB
3. fathiah yang tercalon dalam best blog 2011
4. Cha yang suke tedybear
5. Niesa yang bertukar jadi Misspurple


p/s 1: sila compared dengan entry yang ni 4 Langkah Untuk 1Juta Backlink tengok dibahagian "Senarai Blog Backlinks"

p/s 2 : Kalau masih belum paham sila tonton video tutorial khas dibawah.

Cara Mudah Dapat "Backlinks" Cara Mudah Dapat "Backlinks" Reviewed by OH Buletin on 4:26 PM Rating: 5

15 comments:

  1. disebabkan plugin yg lama sudah dibuang jadi semua komen2 sebelum ini ilang.....kepada merekan yang meghadapi kesukan sial komen dan ZouL akan jwab secepat mungkin..

    ReplyDelete
  2. kiwi pernah buat ni, tapi xd orang sambung pun backlink kiwi =_=

    ReplyDelete
  3. @kiwikiwi kene la promote mcm MLM tu..hehe.kalau tagged pastikan diorang tau dan buat gak..baru la ade backlink

    ReplyDelete
  4. @misspurple aah..copy paste ayat tu..lepas tu edit la kat part "Senarai Blog Backlinks" tu..pastekan link kat no 10 jadi no.9 dan no 9 jadi no 8 dan seterusnya..link blog misspurple tu plak letak la kt no 10.paham?hehe

    ReplyDelete
  5. tips yang oke banget untuk mendapatkan backlink berkwlitas. saling bantu membantu lagi. thank atas sharingnya

    ReplyDelete
  6. pernah dengar tak pasal froud backlink ataupon backlink berantai?? rasanya salah guna teknik tuu.. kalau gooogle ditek, apa pon tak boleh..

    sistem di atas nampak mcm ada ciri2 froud backlink.. hati2 yerr,, takot nanti kalau google ditek.. elok2 blog ada dalam rangking, teros not available..

    cuba research pasal froud backlink nih.. rasanya buat segmen, kontest atau Giveaway lagi bagus untuk mendapatkan backlink yang berkualiti...

    ReplyDelete
  7. @wan_cikgumuzik tenkiu cikguwan atas pendapatnya ye.hehe..

    ReplyDelete
  8. terima kasih sbb beri info tentang backlink :)

    ReplyDelete
  9. Hey Nice Post :)
    Guys If you need more traffic for free also if you need free article submission software i found a website- http://www.cngnet.com.my/promotion-product
    100% free just check it out.Hope useful :-)

    ReplyDelete
  10. backlinkyg berkaitan dengan setiap satu dan trmasuk dlm niche lg better.tp nice post juga ni bro.hehe

    ReplyDelete
  11. terima kasih.. arap2 menjadi..

    http://rujukanterbaik.blogspot.com/

    ReplyDelete

Powered by Blogger.