Konsert Depan Masjid? Apa Dah Jadi?

ASSALAMUALAIKUM !!

Konsert Akhir AF9,konsert depan masjid,hazamaAF9,AF9,Lena AF9,Azri AF9,akademi fantasia 9,akademi fantasia,ujibakat akademi fantasia 9,pelajar akademi fantasia 9,akademi fantasia 9 ujibakat,pengetua akademi fantasia 9,peserta akademi fantasia 9,akademi fantasia musim ke 9,akademi fantasia 10,astro akademi fantasia 9,9 af,pelajar akademi fantasia 9
akademi fantasia 10,pengetua akademi fantasia 9
ujibakat akademi fantasia 8,lirik lagu akademi fantasia,akademi fantasia 8 final
konsert akademi fantasia 7,lagu akademi fantasia 8,astro demand,forum cari akademi fantasia,cari forum akademi fantasia
Konsert Akhir Akademi Fantasia ke 9 yang bermula pukul 8 malam

Apalah nak jadi sekarang ni,kecoh isu Konsert Akhir Akademi Polis Fantasia yang ke 9 dekat blog-blog yang aku dah terjah tadi.Malahan blogger popular Malaysia, Ben Ashaari pun membincangkan hal Konsert Akademi Fantasia ke 9 (AF9) ni..Mula-mula isu Gambit yang memaki hamun Bloggers yang kutuk video clip Prema Yin yang agak berghairah tu lepas tu hangat pulak isu AF9 ni..Tak paham la aku..Apa yang kecohnya tentang Konsert AF9 ni?

Mengikut apa yang aku paham, tapak Konsert AF9 ni berada di kedudukan yang selari dengan Masjid Besi, Presint 3 Putrajaya..Nak kata pihak Asterok Astro ni tak nampak masjid tu mustahil la kan sebab masjid tu 500 meter jer dari tapak konsert.Apekah pihak Astro nak buat Konsert AF9 ni bercorakkan keagamaan dan berhenti seketika untuk bersolat berjemaah? Kalau betol, alhamdullilah lah.Ramai la jemaah kat Masjid Besi tu..Sebab waktu konsert bermula pukul 8 malam dan memang dah tentu la para penonton Konsert AF9 datang awal lagi dari time tu..dah boleh nampak dah ramai yang akan "uzur" time tu


Cuba tengok betol-betol,nampak kubah masjid tak kat hujung laluan tu?


Walaupun aku ni peminat setia Akademi Fantasia ke-9 ini tapi kalau buat konsert depan masjid, aku pun malas je nak tengok.Dah la tempat terbuka macam tu panas,seat mesti penuh cepat punya.Memandangkan pihak AF9 dan pihak Astro dah bagitau yang diorang tak nak tukar tempat sebab dah last minit,jadi aku mencadangkan kita ramai-ramai BOIKOT KONSERT AKADEMI FANTASIA  9 ni.Kita duduk je kat rumah tengok kat TV sambil makan cucur udang cicah sos cili Thai bak kata abg Ben Ashaari tu.Sambil-sambil makan dan menonton tu boleh jugak berblogwalking dan berfacebook kejap.Tak ada la perlu bersusah payah nak cari parking ke,nak cari tempat duduk ke,nak pikir anak-anak hilang tengah orang ramai ke..macam-macam lagi lah..

Bagi yang masih tetap nak pergi tu aku doakan korang semua best of luck..Lagipun aku rasa tak best pun tengok secara LIVE sebab panas.Kalau kat auditorium tu best la jugak.Sejuk sikit..Apa-apa hal pun,tu pilihan korang..

Tapi cuba pikir balik la,kalau tengah-tengah orang masjid azan Isya', salah seorang peserta AF9 pulak tengah melalak nyanyi lagu "high pitch", agak-agak ok tak??Kalau menang pun, mesti tak berapa nak best....

P/S : Korang suka Buffered Earning Nuffnang? Try YMads,sumpah macam Buffered Earning Nuffnang.

Kalau suka tekan button "LIKE" ^_^
Konsert Depan Masjid? Apa Dah Jadi? Konsert Depan Masjid? Apa Dah Jadi? Reviewed by OH Buletin on 8:23 PM Rating: 5

19 comments:

  1. huwaa , dah takde tempat lain ke nak buat konsert AF ni - haiyoo ==' kecewa .

    ReplyDelete
  2. @cik kacak tu la pasal..dekat2 masjid jugak dibueknye.....mesti kekok kalau org masjid azan..

    ReplyDelete
  3. pzty y dkt k0nsert lg ramai dr dlm masjid..

    ReplyDelete
  4. ayooo sakit ati aku dgr,,xtaw nk kata pa dah...

    ReplyDelete
  5. @★ aIsyaH ★ tau takpe..silap2 AJK masjid pun lesap...

    ReplyDelete
  6. @SyazWaniAmira hehe.jgn kte2..boikot je...nk lg gnas jgn tgk terus AF9..bia diorang2 je yg terkinja2..

    ReplyDelete
  7. emp..
    nk wat gane...
    lau ley x yah lah g..

    ReplyDelete
  8. ish haru juga ! tapi aku xlayan ar af ni >.<

    ReplyDelete
  9. @acan ketot huhu..ade pra persembahan pukul 6pm lg..

    ReplyDelete
  10. @hana nabihah heheh..tak layan tak pe.lg senang la boikot :p

    ReplyDelete
  11. yaa boikot! tgk tb lg best! boley tngk HD lg kat saluran 188 :)

    ReplyDelete
  12. sape punya keje ler nih! x sensitif langsung

    ReplyDelete
  13. aduyai.. dunia hiburan skunk macam2. huhu..

    jemput ke sana...

    http://ciknabil-a.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. nih memang berlaku betul ke?

    ReplyDelete
  15. @Nur yup..memang betul2 terjadi..tempat tapak konsert akhir AF ni memang dekat2 masjid..500 meter je..

    ReplyDelete
  16. huhu..xleh juga cm tue...cm x hormat pla..pa hal x wat jauh2..xmnat arr ma af ..boring ~_~ dri dulu smpi skrg..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.