Tiada Lagi Istilah "Mendownload Movie"

Assalamualaikum para pembaca Blog Aku Punyer...

megaupload,download movie,mediafire,megashare,rapidshare,skmm sekat laman web popular,10 websites yang di sekat oleh kerajaan,kerajaan malaysia,laman web download di malaysia bakal disekat, skmm keluar surat rasmi halang laman web download, skmm sekat laman download,banned forever,laman web yang digodam,cara hack websites


Megaupload,Fileserve,Filestube dan Duckload adalah satu nama besar yang tidak asing bagi kita sebagai pendownload-pendownload pengguna internet yang tegar.Websites-websites "File Hosting" ini telah pun disekat aksesnya oleh penyedia internet yang ada di Malaysia baru- baru ini.Secara tidak langsung,segala fail-fail yang pernah kita simpan di websites terbabit akan tidak dapat diakses lagi.

Kejadian ini berikutan dengan arahan dari Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia atau SKMM yang meminta semua penyedia internet untuk menghalang para pengguna dari mengakses 10 laman websites yang sering kita guna pakai untuk memuat turun atau istilah biasanya "mendownload".Senarai 10 websites yang baru sahaja dikemukan oleh SKMM adalah :

  1. Warez-BB.org 
  2. ThePirateBay 
  3. Movie2k 
  4. MegaVideo 
  5. PutLocker 
  6. DepositFiles 
  7. DuckLoad 
  8. FileServe
  9. FilesTube 
  10. MegaUpload
Walaubagaimanapun, beberapa websites "File Hosting" yang lain masih lagi boleh diakses seperti website MediaFire dan RapidShare.Namun,websites-websites ini akan disekat juga tidak lama lagi..Jadi,sebagai kaki "download" yang tegar, aku tersangat lah amatnya tidak bersetuju akan hal ini sebab kalau semua websites "File Hosting" ni tak boleh nak akses mana lagi nak simpan fail-fail aku kalau Hard Disk sudah penuh?Grrr betol lah..

megaupload,download movie,mediafire,megashare,rapidshare,skmm sekat laman web popular,10 websites yang di sekat oleh kerajaan,kerajaan malaysia,laman web download di malaysia bakal disekat, skmm keluar surat rasmi halang laman web download, skmm sekat laman download,banned forever,laman web yang digodam,cara hack websites
Erk,Megaupload tak ada dah??
Sehubungan dengan itu, salah satu website kerajaan Malaysia telah pun di godam ataupun di "hack" oleh sekumpulan pengguna internet yang bengang, amarah, makan hati, poyo akan hal ini..Websites yang telah di "hack" itu adalah websites www.tourmalaysia.com.my dan penggodamnya adalah mereka yang digerlar sebagai Dragon Force.

Berikut adalah bukti bukti yang aku perolehi dari "jabatan-jabatan" tertentu dengan bantuan Mael Lambung.

megaupload,download movie,mediafire,megashare,rapidshare,skmm sekat laman web popular,10 websites yang di sekat oleh kerajaan,kerajaan malaysia,laman web download di malaysia bakal disekat, skmm keluar surat rasmi halang laman web download, skmm sekat laman download,banned forever,laman web yang digodam,cara hack websites
Baru 10 websites je nie.Yang lain-lain bakal menyusul

tiada, lagi, istilah, mendownload, movie,selamat tinggal megaupload,megaupload di banned
Haihshh...Sekat Penggunaan Internet Betol

Berdasarkan dari gambar di atas,tiada satu pun websites PORN / LUCAH atau yang seangkatan dengannya.So macam mana pulak tu?Yang mana harus di dahulukan?? Poning achik haa..Kebebasan kita sebagai pengguna internet sejak diperkenalkan oleh Tun Dr. Mahathir bin Mohamad telah pun disekat sedikit demi sedikit. Tak lama lagi kita tinggal baca surat khabar Utusan dengan Metro je la ye..

Ada info turut mengatakan bahawa tujuan SKMM  menyekat websites terbabit adalah untuk mengurangkan "heavy downloader" untuk menurunkan kos bandwidth, so semua provider boleh bagi harga internet murah..Sejauh mana kebenaran semua ini masih belum diketahui..Nak murah mana lagi,RM 5 sebulan?


P/S : Nasib baik Facebook dengan Google tak kene block..haha.tapi bengang gak tak leh download lepas ni..haisssh
Tiada Lagi Istilah "Mendownload Movie" Tiada Lagi Istilah "Mendownload Movie" Reviewed by OH Buletin on 1:32 AM Rating: 5

27 comments:

  1. dah xleh nk download movie la lps ni..

    ReplyDelete
  2. nisa x kisa sbb bukn suka download..ahaha tpi kalo pEsbuk xleyh gak,yg 2 buk nsa je marah..asenyer rmai agi yg angin -.-

    ReplyDelete
  3. @Mohd Firdaus tu la sal..sedih2..harap2 Mediafire dgn Enterupload tak kene block..

    ReplyDelete
  4. @misspurple ahaks.tp ZouL kaki download yg tegar tau..hehe..mne men tgk2 wayang ni..hehe..download je...

    ReplyDelete
  5. kenapa perlu nak sekat plak..
    bodoh betol la..
    aku pendownload tegar kot..
    memang agak barua sikit la..
    jangan mediafire kena ban sudah la..
    bnyak kot file aku dalam tue..
    external penuh..
    ayoo..kenapa la x ban ja website blue..
    buduh piang!

    kesimpulannya : aku xpuas hati!

    ReplyDelete
  6. jadah eh ntah semua ni .
    haishh -,-

    ReplyDelete
  7. ala x best laa mcm tuu, mampus laa kalau ad movie baru jew kna pergi wayang.. adui!

    ReplyDelete
  8. @| Princess Diary | aikk scha pun kakai download jugak ke..ahahaha

    ReplyDelete
  9. @shalina samsudin hahah...bse la.kerajaan nak tak nak kte tak tengok dan beli hsil ciptaan tempatan

    ReplyDelete
  10. @Hafizzi Aziz tu la pasal...medifire degn enterupload msh boleh lg di akses tapi rasanya tak lama je tu..

    ReplyDelete
  11. ter-paksa la donlot pakai Ares.. huhu

    ReplyDelete
  12. Lepas ni Unifi yg laju gile speed dah xde kegunaan.

    ReplyDelete
  13. tak patut betul la..tak puas hati betul..bukak megaupload je kuar macam gambar kat atas..haishhh

    ReplyDelete
  14. boleh je..nanti cikgu ajar caranya

    ReplyDelete
  15. @kay shafiQ Unifi?ahaks..main game memang on9 best ni..haha.

    ReplyDelete
  16. @fahmimustakim hehe..tau tak pe..torrent msh tak diblok lg..

    ReplyDelete
  17. @Cikgu Cikgu tau?cmne?tukar DNS server tu ke?

    ReplyDelete
  18. habis duit kalo semua nak beli yg ori...

    ReplyDelete
  19. @wrizuan[dot]nethehe..tapi dh ade jalan pnyelesaian nye..

    ReplyDelete
  20. @Muhammad Burn mediafire msh boleh ..alhamdullilahh

    ReplyDelete
  21. Siapa lambat, dia tak dapat.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.