Aku Berblog Sebab SEKS !!

ASSALAMUALAIKUM..
gambar lucah artist,logo 18sx,gambar lucah,seks yang berat

Biar betul mamat ni.Sebab SEKS ? Nak jadi macam Adinda Evans ke ha ? Please sedar ZouL !! Hentikan sandiwara lucah ini..

Hahaha. Mesti ramai yang berfikiran begitu.Tolong lah, blog aku bukan blog 3GP okay ! Aik,tau pulak? Jangan berfikiran yang negatif tatkala membaca entri auto-publish ini.SEKS itu tidak semestinya yang 18SX yang melibatkan Maria Ozawa ataupun Paris Hilton.Perkataan "SEKS" yang menjadi punca aku berblog ini lain sama sekali.S.E.K.S. yang aku maksudkan ialah :

1. Suka-suka

Pada mula-mula aku berblog yakni 2009 kalau tidak silap, tujuan aku cuma satu, sebab suka-suka, bukan sebab duit. Masa itu semua kawan-kawan aku ada blog.Blog buat duit lah,blog peribadi lah,blog ehem-ehem pun ada hey hey,tak perlu la cerita semua. Jadi,aku pun buat la satu blog yang entrinya sedikit kebudak-budak kan dan berkonsepkan "short entri".Ada lah dalam 5 hingga 6 baris entri aku dulu. Hehehe.

2. Elakkan Pembaziran Masa

Siapa kata duduk 8 jam sehari depan laptop atau PC dan online blog ini membazir masa? Cuba cakap? Kalau pandai membahagikan masa dengan baik, hal membazir masa ini tidak akan timbul terutamanya dalam karangan-karangan UPSR dan SPM dulu kala.Lagipula, dengan "berblogging" ini aku dapat kurangkan aktiviti-aktiviti yang tidak sihat seperti melepak dekat mall,hisap rokok bahkan merempit. Hal seperti itu sebenarnya cuma membazir waktu.err,lepak kedai mamak sambil online tu macam mana pula ye.

3. Kurangkan Tidur Di Waktu Petang

Hal ini yang paling aku bersetuju sekali setelah aku fikir-fikirkan balik.Siapa setuju apabila masuk waktu petang sahaja mesti mata mula mengantuk ? Boleh dikatakan 80% manusia akan berasa mengantuk apabila time petang terutamanya pada pukul 2.30pm ke atas.Actually,tidur siang itu memang bagus,tapi time tengah hari sahaja yakni pada pukul 12.30pm waktu Malaysia.Tapi harus bangun sebelum Zohor agar badan segar semula.Bagi yang suka tidur petang pula, selalunya mula tidur pukul 2pm sampai lah ke senja hari ataupun pukul 5pm. Bukan kah tidak elok hal itu?.Sebab itu aku cuba elakkan tidur petang.Nanti terlajak tidur dan kalau aku terjaga pun,mata masih lalok lagi.

bayi comel yang tidur,akibat tidur petang,tidur dalam cawan,bayi comel dalam mangkuk tandas,bayi yang tidak diketahui,anak luar nikah
Sumber Pakcik Google

4. Sabar

Sebab terakhir dalam perkataan SEKS ini yang bunyinya macam tidak logik sikit.Tapi cuba renung-renungkan.Apabila kita berblog ini secara tidak langsung akan melatih sifat sabar di dalam diri kita.Kalau hari ini kita mula berblog, mustahil dalam seharian itu kita akan mendapat 100 orang follower yang benar-benar "true readers" kan.Bahkan, amat mustahil untuk mendapat komentar yang betul-betul berkaitan dengan "first post" kita itu.Ini cuma berdasarkan pengalaman aku sahaja okay.Jadi, "sabar" itu memainkan peranan penting dalam "berblogging" ini sebenarnya seperti kata-kata Idham ; " bukan senang tu..aku blogging dari 2007 aku tau la..." di entri lalu aku yang bertajuk Terbaekk!! Follower Aku Dah Setengah Ribu.

So, macam mana? sudahkah korang faham SEKS itu apa?.SEKS itu tidak semestinya "perlakuan" atau "perbuatan", boleh jadi juga cuma sekadar abstrak. Hehehe. Harap lepas ini korang tidak berfikir kearah biru,kuning hijau ye.

Kalau suka sila klik +1 ye :


P/S : Aku dapat idea "SEKS" ini setelah memicit jerawat di hadapan cermin besar di bilik aku.
Aku Berblog Sebab SEKS !! Aku Berblog Sebab SEKS !! Reviewed by OH Buletin on 8:20 AM Rating: 5

46 comments:

  1. itu juga yg sya rasakan slama blogging..tapi kayaknya masi kurang tambah LAGI biar jadi S.E.K.S.B.E.B.A.S

    ReplyDelete
  2. @yudee hahahaha..masih tak cukup lagi ke dgn S.E.K.S hehehe

    ReplyDelete
  3. Haha ! btl3..
    setuju..depends pd individu jgk utk bg masa..hehe :)

    ReplyDelete
  4. oh seks. haha. mmg perlukan seks untuk berblog

    ReplyDelete
  5. hahaha..ada saja ang nie..
    aku ingat maria ozawa dah tadi..
    xpown erica campbell ka..sunny lane ka..eva angelina ka..hahaha..
    terlebih suda..

    ReplyDelete
  6. no 3 tu..tak leh lah..walapon asyik gan bw tapi mst mngantuk nak tidoo gak! ni nak tdoo la ni jap g..hahhaa

    mmg SEKS di perlukan dlm blogging..weee~~

    ReplyDelete
  7. berblogging untuk melepaskan boring dan kenikmatan bersahabat..hoho

    ReplyDelete
  8. @Encik JI hahaha..hehe..SEKS yg lain ke ape? :P

    ReplyDelete
  9. @Hafizzi Aziz hahaha..amboi ang..pikir smpai kesitu haha

    ReplyDelete
  10. @Bluewendy hahahaha kenikmatan bershabat? ayat semacam je hehehe

    ReplyDelete
  11. deyyyy zoul, picit jerawat pun nak citer ka??hahahahha. oh..skrg lana paham dah..shortform rupanya,hahaahaha. good idea lah.. kena dan sesuai lak tu,hehehe

    ~hang tanya camna nak dpt template kan? taip ja "free web template for blogspot" xkisah la, camna susunan perkataannya.. yg penting "free" tu jgn kasi hilang,hahahahaha

    ReplyDelete
  12. ini baik punya S.E.K.S. yer zoul... :)

    ReplyDelete
  13. @TYNTHA LANA hahaha..yelah.."credit" kene la bg pada "yang bagi idea" hahaha..

    okaay2..nnt ZOuL try cari.tu pun kalau rajin la hehehe..

    ReplyDelete
  14. @ammboi hahaha..aah.baik punyer..tapi semua SEKS pun baik kan :P hahaha

    ReplyDelete
  15. woo tgok tjuk tdi terkejut jgk..hahah..

    ReplyDelete
  16. terkejut baca tajuk. nasib baik tak tekan pangkah lagi. hehe.

    ReplyDelete
  17. amalkan tips SEKS dalam berbloging..heheheee

    ReplyDelete
  18. @Siti Safiyyah hehehe..blog ZOuL selamat la..dont worry hehehe

    ReplyDelete
  19. @cunndaa aah..hehe.baru la berjaya..insyaallah :D

    ReplyDelete
  20. hahhaha..trkejut berok bce title ny..sokong S.E.K.S lar kan..:p

    ReplyDelete
  21. so semua blogger gila SEKS la? hahaha...nice entry zoul! haha...

    ReplyDelete
  22. @nurani hahahaha..sokong sangat2 haha

    ReplyDelete
  23. aku stuju bro.dlu ak tdo 2 jam gara2 gila blog n akhirnye?blog jgk yg bg duit..kehkehkeh

    ReplyDelete
  24. @ika hehehe..yela kot..terpulang kepada individu la ika..hehe

    ReplyDelete
  25. @Darkbatman uish..2 jam je tido..hebat2..tpi tak elok utk kesihatan bro..hehe

    ReplyDelete
  26. @Mss Ieza hehe.banned? jgn la banned..bace la dulu hehehe..tak de pun 18sx eheh

    ReplyDelete
  27. lol,haha,punye open berblog tuk seks,haha,.nice entry,bikin panas je,ahakz2

    ReplyDelete
  28. Lucu betul owner ni ... Nice blog :)

    ReplyDelete
  29. pergh!!! panas ni panas... hahah, depends on individu kot :)

    ReplyDelete
  30. @bella luna hehehehe..saje je buat gempak2 haha

    ReplyDelete
  31. @bella luna hehehehe..saje je buat gempak2 haha

    ReplyDelete
  32. betul bro..hehe stuju..Sabar tu keypoin penting, klu tak, tak lengkap la perkataan S E K S tu..lol

    ReplyDelete
  33. hehe,mmg gempak,lau laung kat depan balai polis nie mmg dah kena tgkp nie atas kesalahan m`c***t;p

    ReplyDelete
  34. tak leh blah dgn comment hafizi aziz..hahaa..otai seks kah?? hahaa..

    ReplyDelete
  35. @bella luna haahaha..tak de nye ZOuL nak laung kt balai polis..hehe

    ReplyDelete
  36. @shida'R hahaha..ntahnya dia..bekas model kot hahaha

    ReplyDelete

Powered by Blogger.