Terbaekkk ! Blog Aku Page Rank 2


ASSALAMUALAIKUM...


Terbaekkk ! Blog Aku Page Rank 2, blog pagerank,pagerank blogs,pagerank blog aku 2/10,Pagerank Jatuh Sebab Tak Update Blog,Google Pagerank Updated!,PageRank Google Meningkat Dengan Tiba-Tiba,Pagerank blog Malaysia,Cara naikkan pagerank blog
Ihsan Google
Setelah hampir sebulan berblogging menggunakan domain baru [dot] com aku ini, akhirnya Page Rank blog aku ini telah meningkat dari 0 menjadi PR 2.Alhamdullilah syukur.Setelah Google meng "update" Pagerank pada Julai 2011, sekali lagi pihak Google mengemaskini pagerank pada bulan Ogos 2011 ini.Secara tidak langsung blog picisan aku ini meningkat pagerank nya.




Page Ranking Tool,page rank blog Malaysia


Jika ada yang tidak tahu, Pagerank itu adalah cara dimana Google menentukan blog / web yang popular berdasarkan algoritma yang dicipta oleh pengasas Google sendiri. Pagerank yang tinggi, PR 10 menunjukkan blog / web tersebut adalah popular dan penting manakala Page Rank yang rendah bermakna blog tersebut masih baru atau belum lagi popular.

Terbaekkk ! Blog Aku Page Rank 2, blog pagerank,pagerank blogs,pagerank blog aku 2/10,Pagerank Jatuh Sebab Tak Update Blog,Google Pagerank Updated!,PageRank Google Meningkat Dengan Tiba-Tiba,Pagerank blog Malaysia,Cara naikkan pagerank blog
Ihsan Google.com
Mengikut hasil kajian aku , sejak adanya Algoritma Panda, tarikh pagerank akan di kemas kini sukar untuk di tafsir dan di agak. Sebelum munculnya Algoritma Panda ini, setiap 3 bulan Google pasti akan mengemaskini pagerank.Tidak kira bila mana pun Google akan mengemas kini PR nya, aku harap blog aku ini akan sentiasa meningkat dari masa ke semasa.Insyaallah..

Berikutan itu terdapat juga beberapa blog yang tidak aktif menurun pagerank nya seperti blog adsense yang satu masa dulu pernah menjadi kegilaan aku.Bagi aku,lebih baik nilai pageranknya turun berbanding blog di banned oleh Google seperti yang terjadi dimana domain .co.cc telah pun di buang terus oleh Google Search Engine.Aku sendiri turut terkena tempias ekoran hal tersebut.

Kepada mereka yang ingin melihat Pagerank blog mereka, boleh la di check di http://www.prchecker.info/. Pastikan anda baca dahulu cara-caranya di websites tersebut sebelum buat apa-apa okay.


P/S : Agak-agak lama tak blog aku akan jadi PR 10 macam websites Facebook tu. Hahaha

Kalau suka sila klik +1 ye : 


Terbaekkk ! Blog Aku Page Rank 2 Terbaekkk ! Blog Aku Page Rank 2 Reviewed by OH Buletin on 8:08 AM Rating: 5

37 comments:

  1. kalau ada domain sendiri senang sket nak naik kan?aku guna blogspot lagi.tpi dulu pernah gak dpt pr2...tp x than lama...dalam sebulan lebih gitu je...lpas tu jdi pr 1 balik...papepun, tahniah r.huhu...

    ReplyDelete
  2. ajar la software blogwalking tu.. hehe

    ReplyDelete
  3. hahah tahniah !! ala,x lama lagi lettew..:P hahah simpan impian,kot2 jd knytaan :)

    ReplyDelete
  4. @Encik JI heheh..tak de la hebat mana pun bro..ade lg yang lg hebat PRnya

    ReplyDelete
  5. @APAN aah bro.kalau PR sendiri mmg senang naik.tapi kene rajin la sikit bw, SEO sikit2..domain co.cc aku dulu pun dah PR2 dah mase aku check.tapi tak best la sebab Google dah remove

    ReplyDelete
  6. @hamzah ian hahaha.. software tu senang je kan guna..klik je..nnt otomatik loading page kat mana2 browser kita kan

    ReplyDelete
  7. wow. hebak ar bro. :) congrats!

    ReplyDelete
  8. halamak tahniah2 :) baru komen entry Puteri Kasih, page rank dia pon baru naik 2 :) hebat2 :)

    ReplyDelete
  9. tahniah... tak lama lagi tu boleh la.. y penting ada usaha.. ^^

    ReplyDelete
  10. x brape nak paham camne nak baca pagerank.

    ingatkan ranking 1 tu la plg hebat. kalau dalam kelas dpt ranking 1, mesti ayah bagi hadiah.

    hahahaa

    ReplyDelete
  11. @cik ungu hahah..tu dalam kelas,,ni pakcik Google kira terbalik..lagi bnyk no lagi hebat..

    ReplyDelete
  12. wah tahniah-tahniah bukan senang tu

    ReplyDelete
  13. yay! ika punya 0...lagi hebat dr zoul...:P huhu...tahniah zoul!

    ReplyDelete
  14. @HAZWAN17 Hahaha.senang je la..kalau rajin

    ReplyDelete
  15. @ika hahaha..ika semua hebat.haha

    ReplyDelete
  16. eh..samala..blog echa pun rank 2 jgk..
    congrats zoul ~ :)

    ReplyDelete
  17. @echaRierie hehhe.yeke? tahniah utk echaa gak tau..thanks echa hehe

    ReplyDelete
  18. tahniah la bro..ko sudah terlebih maju dari aku zoul..

    ReplyDelete
  19. perggghhh..best jugak ya ada dot com ni..xpe la..bgi follower aku ramai dulu.hahahaha

    ReplyDelete

Powered by Blogger.