Omegle - Gaya Baru Untuk Bersembang

ASSALAMUALAIKUM...

Oh My Girl? Bukanlah,tapi Omegle.Mungkin ramai yang sedia maklum mengenai Omegle.com. Bagi yang masih belum lagi didedahkan dengan websites yang menggunakan motto "Talk to Strangers", aku ingin berkongsi sedikit tentang website ini.

omegle,chatting di omegle,websites omegle,websites chatting percuma,free webcam with anonymous,free webcam chat,omegle.com,free chatting

Secara dasarnya, Omegle adalah sebuah website yang memungkinkan kita untuk berchatting dengan orang asing yang ada di seluruh dunia terutamanya dari Barat. "Strangers" ataupun orang yang tidak dikenali dari pelbagai negara di seluruh dunia yang sedang melayari website Omegle akan disambungkan secara rawak dengan orang lain dan terhasilah perbincangan dan perkenalan. Untuk memudahkan pemahaman korang, website Omegle ini lebih kurang sama seperti Chatroullete ataupun Kampung Chat dimana anda boleh bertemu dan bersembang dengan rakan baru secara pantas dan mudah.

Untuk mula berchatting, anda perlu mengikuti beberapa langkah mudah seperti dibawah.


1. Klik websites www.omegle.com

2. Anda akan dibawa ke paparan seperti dibawah.Pilih option yang anda suka sama ada "Text" ataupun "Video"


omegle,chatting di omegle,websites omegle,websites chatting percuma,free webcam with anonymous,free webcam chat,omegle.com,free chatting
Sila klik sekiranya tidak nampak
3. Secara rawak, anda akan disambungkan kepada talian dan akan mula untuk bersembang dengan pasangan anda. Anda hanya perlu taipkan ayat anda dan klik "Enter"


omegle,chatting di omegle,websites omegle,websites chatting percuma,free webcam with anonymous,free webcam chat,omegle.com,free chatting
Sila klik sekiranya tidak nampak


4. Sekiranya perbualan anda sudah tamat, anda boleh mulakan perbulan yang baru dengan menekan "New" ataupun button "ESC" di keyboard anda.


omegle,chatting di omegle,websites omegle,websites chatting percuma,free webcam with anonymous,free webcam chat,omegle.com,free chatting,omegle websites,chatroulette,kampung chat
Sila klik sekiranya tidak nampak


5. Perbualan disana hanya menggunakan English.


6. Tamat.

Walaubagaimanapun, terdapat beberapa keburukan mengenai Omegle ini dimana kadang kala terdapat lelaki-lelaki 3GP (Pervert) yang suka menganggu dan cuma mencari wanita. Sering kali setiap kita membalas, orang asing yang kita ajak berbicara langsung disconnect, mungkin dia hanya ingin berbicara dengan perempuan atau dari golongan yang dewasa.Jadi, anda perlu bijak memilih partner untuk bersembang.

Sebelum aku tamatkan entri ini, terdapat beberapa istilah yang harus korang faham seperti :


www.akupunyer.comasl= age sex location, maksudnya "stranger" menanyakan berapa umur korang, jantina korang, dan korang berada dimana. Contoh jawaban: " m 19 USA " – maksudnya si penjawab adalah m (male / laki-laki) berumur 19 tahun dan berada di United States (Amerika). m = male (laki-laki), f = female (perempuan).Kadang-kadang ada yang berbohong.Jangan terlalu percaya okey.


P/S : Kalau ada sebarang salah laku di websites Omegle.Aku tidak akan bertanggungjawab ok. Aku cuma berkongsi maklumat.Hehe.

Kalau suka sila klik +1 ye :
Omegle - Gaya Baru Untuk Bersembang Omegle - Gaya Baru Untuk Bersembang Reviewed by OH Buletin on 12:42 PM Rating: 5

10 comments:

  1. macam 2 eehh.. baru taw.. huhu

    jom baca kejap..=0
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/belajar-dari-alam.html

    ReplyDelete
  2. Emmm... Tambah Ilmu lagi kita . . . . Asyik !!

    ReplyDelete
  3. wahh. sekarang dah banyak sgt macam fb skype ym adehh haha. but thanks for the info

    ReplyDelete
  4. @Detective Fiqa hehe..bse la.zaman makin maju2.mcm2 dh dok ada..ur welcome..nnt try la hehe

    ReplyDelete

Powered by Blogger.