Cara Kongsi Broadband Internet Anda

ASSALAMUALAIKUM...

Anda pernah mengalami masalah internet? Ada satu broadband tetapi penggunanya pula ramai? Inginkan broadband yang boleh dijadikan Wifi macam Streamix dan P1 Wimax? Maka anda telah datang ke tempat yang betul kerana entri aku kali ini aku akan share cara-cara menukarkan broadband anda menjadi Wifi dan boleh dikongsi dengan laptop, PC malah handphone sanak saudara yang lain.


Langkah-langkahnya :

1. Download software Connectify Pro V3.25 dahulu

Connectify Pro Mediafire,Connectify Pro,Software Lajukan Broadband,Software Tukar Broadband Menjadi Wifi, Software Untuk Broadband, Software Connectify Broadband
Connectify Pro

2. Buka folder yang sudah di muat turun tadi dan install Connectify di PC anda

3. Setelah Install jangan jalankan dahulu Connectify Pro tersebut

4. Buka folder "Patch". Copy file "connectify.pro.v3.25-patch.exe"

5. Paste ke folder Connectify Pro di Program Files anda

6. Jalankan "connectify.pro.v3.25-patch.exe"( Right Click dan pilih "Run as administrator" untuk pengguna Windows Vista & Windows7)

7. Click "patch"

8. Restart Laptop / PC anda.

9. Jalankan Program Connectify Pro tadi.

10. Isikan segala maklumat seperti di dalam gambar di bawah dan Klik "Start Hotspot"

Connectify Pro Mediafire,Connectify Pro,Software Lajukan Broadband,Software Tukar Broadband Menjadi Wifi, Software Untuk Broadband, Software Connectify Broadband
Klik Untuk Tumbesaran


11. Selesai. Anda sudah mempunyai broadband yang berstatus Wifi.


Adalah dinasihatkan bahawa Wifi ini dikongsi tidak melebihi dari 3 orang kerana kelajuan internet broadband anda akan menjadi lembab dan slow. Teknik ini aku gunakan hanya di Windows 7. Untuk pengguna Windows lain, anda juga boleh cuba dan inform disini sekiranya berjaya.

Sekiranya software ini tidak boleh digunakan di Laptop / PC anda terutamanya pengguna Windows 7, sila UPDATE DRIVER SOFTWARE anda.

P/S : Cadang nak post entri "Hack Wifi Orang Lain" tapi macam kesian la pulak orang tu kena hack.Hahaha

Kalau suka sila klik +1 ye :
Cara Kongsi Broadband Internet Anda Cara Kongsi Broadband Internet Anda Reviewed by OH Buletin on 2:03 AM Rating: 5

19 comments:

  1. oh.. camgitu ek.. baru aku tau.. hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..leh la ty.jgn share ramai2 sngt broadband ni..nnt slow..

      Delete
  2. terima kasih atas tips yg di berikan

    ni nak bagi tips naikkan rating Nuffnang di sini
    http://tubepanas.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks gk ye utk tips naikkan rating tu :)

      Delete
  3. emang jaman sekarang ini kita makin dipermudah ya sob.thx 4 ur info..absen malm :)

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. hehehe.. YES wifi tu laju tp kuota cikittt tet

      Delete
  5. tak boleh buat pun..

    ReplyDelete
  6. guna broadband ape pun blh eh!!tp yg dok guna skarg ni pun dah cukup slow...cmne tuh???huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.sumer broadband buleh..hehe.klu sloww, better jgn share la sbb nnt mkin slow. hehe

      Delete
  7. memang terbaik satu rumah dok guna

    ReplyDelete
  8. Wifi Hotsports tak kena byar ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. wifi hotspot? TM punye tu mmg free kan

      Delete
  9. erm ade virus la software tu :'( sedihnye tak leh download :'(

    ReplyDelete
  10. sis nape die cakap
    Internet *pro only feature
    "Automatic (Pro Feature)" ?????????

    ReplyDelete

Powered by Blogger.