Jom Layan StarWars di Laptop

ASSALAMUALAIKUM...

Hari ini aku cuma nak share apa yang aku jumpa di internet.Ternyata banyak benda di internet yang aku still tak tau. Hehehe. Korang pernah tak menonton filem StarWars? Tak kisah lah yang baru ataupun StarWars zaman-zaman Jepun dulu. Mesti ada punyer lah kan?

starwars,starwars 2012,cara tengok starwars di command prompt,tutorial hack laptop,tips best untuk pc

Jadi hari ini aku nak kongsikan satu tips yang best untuk korang. Cara untuk tonton movie StarWars di laptop ataupun PC korang dengan hanya menggunakan CMD ataupun Command Prompt korang tu. Tapi, gambar nya bukan lah HD ataupun Blue Ray version.Cuma gambar kartun versi ASCII sahaja seperti gambar dibawah.

Cara-caranya :

1. Klik buton START dan search RUN

starwars,starwars 2012,cara tengok starwars di command prompt,tutorial hack laptop,tips best untuk pc
Klik Gambar Untuk Tumbesar

2. Di kotak RUN, taipkan cmd dan tekan OK

starwars,starwars 2012,cara tengok starwars di command prompt,tutorial hack laptop,tips best untuk pc
Klik Gambar Untuk Tumbesar
3. Di dalam command prompt taip kan telnet towel.blinknlights.nl [Kena taip ok,bukan copy paste!]

starwars baru,cara hack start pc laptop,gambar aneh dan pelik,gambar ramadhan 2012,puasa dan ramadhan,ramadhan datang lagi
Kena taip ok!
4. Klik button ENTER. Selesai dan anda boleh menonton Starwars CMD Version !

Oh, sebelum aku terlupa kepada mereka yang menggunakan Windows 7 ataupun Vista, anda harus enable telnet terlebih dahulu sebelum aplikasikan langkah-langkah diatas.

Caranya :

1.Pergi ke START dan taip RUN

2. Di kotak RUN taipkan appwiz.cpl

starwars baru,cara hack start pc laptop,gambar aneh dan pelik,gambar ramadhan 2012,puasa dan ramadhan,ramadhan datang lagi
Klik Gambar Untuk Tumbesaran
3. Lihat di panel sebelah kiri terdapat run windows feautures on and off , klik disitu.

starwars baru,cara hack start pc laptop,gambar aneh dan pelik,gambar ramadhan 2012,puasa dan ramadhan,ramadhan datang lagi
Klik Gambar Untuk Tumbesaran
4. Cari telnetl client dan tick kan kotak tersebut. Klik OK dan selesai.

Klik Gambar Untuk Tumbesaran

Itu sahaja langkah-langkahnya..Lepas ni boleh la korang layan StarWars tu puas-puas.

Kalau suka sila klik +1 ye :
Jom Layan StarWars di Laptop Jom Layan StarWars di Laptop Reviewed by OH Buletin on 4:47 PM Rating: 5

2 comments:

Powered by Blogger.