[Gambar] Produk Samsung Yang Seakan Apple

ASSALAMUALAIKUM...
Dalam beberapa hari yang lalu, kita digemparkan dengan berita bahawa syarikat Apple dari Amerika Syarikat (AS) telah menyaman Samsung dengan alasan menciplak teknologi telefon pintar yang dikeluarkan mereka.

produk samsung tiru apple,saman apple terhadap samsung,samsung dan apple,senarai produk samsung yang sama dengan apple,samsung dan apple verdict,apple samsun lawsuit

Susulan dari kes tersebut, Apple telah pun menang dan menuntut ganti rugi berjumlah AS$1.05 bilion (RM3.25 bilion) dari pihak Samsung dari Korea Selatan itu. Aku dimaklumkan bahawa Samsung juga melakukan saman balas dengan menuntut gantirugi AS$399 juta (RM1.24 bilion) daripada Apple.

Dibawah ni ada beberapa keping gambar yang menunjukan produk Samsung yang seakan-akan Apple. Jadi, korang nilaikan lah sendiri macam mana ok. Siapa yang tiru siapa.

produk samsung tiru apple,saman apple terhadap samsung,samsung dan apple,senarai produk samsung yang sama dengan apple,samsung dan apple verdict,apple samsun lawsuit
Ipad 2 Design


produk samsung tiru apple,saman apple terhadap samsung,samsung dan apple,senarai produk samsung yang sama dengan apple,samsung dan apple verdict,apple samsun lawsuit
Ipod Touch Design
produk samsung tiru apple,saman apple terhadap samsung,samsung dan apple,senarai produk samsung yang sama dengan apple,samsung dan apple verdict,apple samsun lawsuit
Maps app interface design (blatantly ripped-off)

produk samsung tiru apple,saman apple terhadap samsung,samsung dan apple,senarai produk samsung yang sama dengan apple,samsung dan apple verdict,apple samsun lawsuit
Iphone 4/4S Design

produk samsung tiru apple,saman apple terhadap samsung,samsung dan apple,senarai produk samsung yang sama dengan apple,samsung dan apple verdict,apple samsun lawsuit
Mac Mini & Samsung Chromebox

produk samsung tiru apple,saman apple terhadap samsung,samsung dan apple,senarai produk samsung yang sama dengan apple,samsung dan apple verdict,apple samsun lawsuit
Microphone App Design
produk samsung tiru apple,saman apple terhadap samsung,samsung dan apple,senarai produk samsung yang sama dengan apple,samsung dan apple verdict,apple samsun lawsuit
Samsung & Iphone Charger


P/S : Dengar-dengar cerita Samsung bayar saman kat Apple guna syiling 5 sen. Betol ke?


Kalau korang dah baca, klik "Like" kat bawah ni ye :
[Gambar] Produk Samsung Yang Seakan Apple [Gambar] Produk Samsung Yang Seakan Apple Reviewed by OH Buletin on 11:40 AM Rating: 5

20 comments:

  1. samsung modified sikit supaya lebih menarik hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..ni mst pngguna samsung android nii

      Delete
  2. baik beli samsung, murah sikit dari apple. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tu la.samsung murah and android lg best dr OS apple tu.

      Delete
  3. note galaxy x tiru mne2 an? hhehheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. pengguna note galaxy la ni ek? hehehe

      Delete
  4. ntah la.. rase betul kot.. bace artikel ni td..

    http://en.paperblog.com/samsung-pays-apple-1-billion-sending-30-trucks-full-of-5-cents-coins-294795/

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..thnk tau untu info ini...sbb ade yg kte samsung tgh wat rayuan lg skung

      Delete
  5. design yg biasa.. semua boleh buat.. hahahah
    apa2 pun, dapat 1juta.. best tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..aah.designs simple.tp ade paten tu yg susah sket.tru sket pun nk saman2..1 juta duit syiling hahah :P

      Delete
  6. Replies
    1. ble idea dh kurang.biasa la..tp android best hehe

      Delete
  7. Replies
    1. hehehe..kreatif ke klu apple sman sbb tiru?

      Delete
  8. klo liat tampilan lebih oke samsung hrg terjangkau lg ya sygnya miripnya pake banget sm apple :')

    ReplyDelete
  9. Apple sebenarnya disini takut kalah saing... klo apple benar benar menuntut hak patennya, harusnya dia juga menuntut handphone merek lokal yg jelas jelas designnya 99persen sama dg iphone... dan seharusnya dia juga menuntut merek handphone yg designya kotak dengan sudut sudut membulat... cuman design kotak kyk gtu aja dituntut....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..benar juga kata2 bro tu.mybe tu pun salah satu sebabnye..biasalah dalam dunia perniagaan ni mcm2 ade.

      Delete
  10. samsung bayar saman ngan syiling.. pasni apple saman lak peguam dye sbb xkemukakan cara bayaran.kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..byar dgn syiling tu betul2 ke? or just a hoax?

      Delete
  11. samsung salah kerana,syarikat ini mengeluarkan banyak telefon pintar dan setiap telefon mempunyai keistimewaan tertentu.tetapi apple mengeluarkan hanya satu telefon pintar dengan keistimewaan yang pelbagai.jadi pembeli tidak perlu membeli banyak telefon pintar untuk keistimewaan yang berbagai-bagai.oleh itu,populariti bagi telefonnya seperti iphone4 tidak menurun tetapi samsung mengeluarkan banyak telefon dlam jangka masa terdekat,oleh itu, populariti untuk telefon sebelumnya akan menurun dengan cepat.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.