Masa Sesuai Post Entri Di FB & Twitter

Hari ini aku ingin berkongsikan satu tips yang aku rasa agak penting dari meningkatkan traffik ke blog korang. Cara ini aku terjumpa di laman web Bit.ly diaman pihak mereka mengadakan satu kajian mengenai "Click-Throughts". Jadi, sekiranya korang ingin entri korang mendapat perhatian, produk jualan korang mendapat sambutan, mungkin dengan tips ini ada gunanya.

Masa Sesuai Post Entri Di FB & Twitter,masa untuk ping entri di Facebook, masa ping entri,waktu sesuai untuk ping entri,cara ntuk ping, masa untuk update blog

Berdasarkan kajian, masa yang dianggarkan sesuai untuk men "Tweet" entri korang di Twitter adalah pada pukul 1pm sehingga 3pm setiap Isnin hingga Khamis.

Manakalah masa sesuai untuk ping entri korang di Facebook pula ialah pada pukul 9am sehingga 4pm setiap hari dan elakan melalukan ping selepas jam 4pm. Turut dilaporkan bahawa hari Rabu jam 3pm merupakan waktu yang paling sesuai untuk ping entri di Facebook.

Masa Sesuai Post Entri Di FB & Twitter,masa untuk ping entri di Facebook, masa ping entri,waktu sesuai untuk ping entri,cara ntuk ping, masa untuk update blog

Untuk lebih banyak info, korang boleh rujuk di dalam gambar yang ada di entri ini.

By the way, kepada sesiapa yang ada Facebook, add la blog akupunyer[dot]com di Facebook ok.

Sekian, terima kasih



Quote:
Kalau korang suka, boleh ping entri di FB Fan Page akupunyer.com


_____________

Kalau korang dah baca, klik "Like" kat bawah ni ye :
Masa Sesuai Post Entri Di FB & Twitter Masa Sesuai Post Entri Di FB & Twitter Reviewed by OH Buletin on 7:30 AM Rating: 5

19 comments:

  1. terima kasih info yg menarik. saya suka ping dalam waktu 12am.. ok x?

    http://pemudattbc.blogspot.com/2012/09/oppa-gangnam-style-nasihat-ustaz-azhar.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. 12am? hehe.ok gk tu klu ping time tu

      Delete
    2. nice sharing...
      baru tahu.. selama nie habis tulis.. post... tutp lattop.. tido.. hahaha

      Delete
    3. hehehe..kene la ping sket2 bro..bru la google akan index entri tu..and pastu ping kt fb dan seangkatan dgnnye utk tarik pelawat..

      Delete
  2. Nice tips bro. Selalu aku ping time lunch weekdays. Nanti aku add blog ko kat facebook kl urbanite. dapat exchange like fb dgn blog zoul ok gak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe.nk exchange like fb? ok gk tu bro..nnt ZouL like FB bro

      Delete
  3. ada jugak perasan kalau kita ping walaupun bukan dekat fb ikut time yg awak bagi tu.. mmg menjana traffic. :) tips yg sangat bermanfaat untuk aida. tq tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..tu la.b4 ni ZOuL pun tak pasan sngt..

      Delete
  4. ngeh3....bagus2...tapi aku x suka post entry, law post pun x ikut masa...hahaha

    ReplyDelete
  5. klau sesi bW kita aktif lagi berkesan tips ni ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..klu rjin BW mmg bertambah2 la traffik :)

      Delete
  6. Wahhh.. info yang betul2 menarik. Memang kita kena tahu follower kita bila banyak online juga. Cara lagi satu, tengok timeline twitter dan feed facebook, atau chat fb, situ kita boleh tahu juga bila ramai orang online dan masa terbaik untuk ping.

    ReplyDelete
  7. Best2. AKAN DI CUBA...

    B4 that, jenguk2 la Tintamerah4488.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Saya sekarang post pada jam 1 - 2 pm weekdays, ok ke? So far, adala viewer tp msih blom mencapai sasaran ku lah!!!

    ReplyDelete
  9. Info yang bagus. Terima kasih.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.