Tips Lajukan Blogwalking Korang

cara lajukan blogwalking,cara blogwalking dengan mudah,software untuk blogwalking,blogwalking dengan cepat,how to blogwalking,
SEBELUM ini aku ada membuat entri tentang software blogwalking separa automatik dalam menjana traffik ke blog anda. Jadi kali ini aku bercadang untuk berkongsikan satu tips mengenai cara pantas dalam berblogwalking dengan menggunakan Add On Mozilla Firefox iaitu AutoFill Form.

Berkerut dahi nampak? Rileks, ini bukan software ataupun Add On "spam" ataupun yang seumpamanya, bahkan dengan menggunakan Add On ini, kedua-dua pihak sama ada pelawat dan tuan empunya blog akan mendapat traffik. Walaupun addon ini digunakan, anda masih akan mendapat traffik "genuine". Add On ini cuma akan mempercepatkan proses mengisi ruangan kotak shoutbox sahaja.

Berminat? Sebelum itu, aku ingin tegaskan disini bahawa dengan kombinasi software blogwalking yang boleh korang download disini berserta Add On ini, tidak mustahil untuk traffik anda mencanak naik dalam masa yang singkat. Namun,hal ini masih lagi bergantung kepada usaha anda sendiri.

Walaubagaimanapun, Add On ini hanyalah untuk pengguna browser Mozilla Firefox dan setelah aku cari di internet, extension seperti ini tiada lagi bagi browser Google Chrome. Seandainya korang mempunyai maklumat Add On yang seperti ini di Google Chrome, harap share disini. Walaupun korang menggunakan Google Chrome, Mozilla masih lagi korang install kan? Jadi,tiada masalah sangat mengenai hal ini.

Langkah-langkah Untuk Mengunakan Add On ini :

1. Download addon ini di Mozilla Firefox

2. Restart Mozilla Firefox

3. Download setting AutoBlog ini disini

4. Klik di icon pensel di browser anda dan pilih "Setting"


cara lajukan blogwalking,cara blogwalking dengan mudah,software untuk blogwalking,blogwalking dengan cepat,how to blogwalking,
Cara Lajukan Blogwalking
5. Pilih "Profile" dan klik "Profile Import/Export" untuk memilih setting Autoblog yang ada di step no.3

cara lajukan blogwalking,cara blogwalking dengan mudah,software untuk blogwalking,blogwalking dengan cepat,how to blogwalking,
Lajukan Proses Blogwalking
6. Pilih tab "Simple" dan edit ruangan seperti didalam gambar dan klik "OK"

cara lajukan blogwalking,cara blogwalking dengan mudah,software untuk blogwalking,blogwalking dengan cepat,how to blogwalking,
Klik Untuk Tumbesaran
7. Selesai

Apabila anda pergi ke blog orang lain, klik icon pensel di browser anda dan secara automatik kotak shoutbox blog tersebut akan disini. Selain itu anda boleh baca Mouse Command yang terdapat di icon pensel tersebut untuk lebih mempercepatkan proses blogwalking anda. Mudah bukan? Sekiranya ada sebarang pertanyaan boleh tinggalkan diruangan komen.

cara lajukan blogwalking,cara blogwalking dengan mudah,software untuk blogwalking,blogwalking dengan cepat,how to blogwalking


Sekian Terima Kasih...


P/S : Add On ini aku boleh digunakan sekiranya korang nak BW laju-laju :)


Kalau korang dah baca, klik "Like" kat bawah ni ye :
Tips Lajukan Blogwalking Korang Tips Lajukan Blogwalking Korang Reviewed by OH Buletin on 10:00 AM Rating: 5

4 comments:

Powered by Blogger.