Datuk Seri Najib Muncul Dalam Iklan Televisyen Tahun Baru Cina

Datuk Seri Najib Muncul Dalam Iklan Televisyen Tahun Baru Cina | Bersempena Tahun Baru Cina 2013, banyak iklan telah dipaparkan di kaca televisyen dan yang paling menarik minat aku kali ini ialah dimana Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak sendiri ‘membuat kejutan’ apabila muncul dalam sebuah iklan televisyen sempena Tahun Baru Cina.

perdana menteri malaysia,gambar perdana menteri malaysia,datuk seri najib,tan sri najib,gambar datuk seri najib,iklan tahun baru cina,najib dalam iklan tahun baru cina,najib main gendang dalam iklan tahun baru cina

Iklan ini dituju khas kepada masyarakat Tionghua yang menyambut perayaan tersebut.

Dalam iklan selama satu minit itu, Najib dilihat seolah-olah bermain gendang sambil diiringi muzik serta tarian naga dan sebelum itu, ditunjukkan seorang kanak-kanak perempuan Tionghua menyerahkan 'drum'stick' kepada beliau.


Sebagai pengetahuan, Perdana Menteri sebelum ini telah mengumumkan peruntukkan dana sebanyak RM100 juta dalam Bajet 2013 selain peruntukkan RM100 juta untuk tahun lalu bagi pembinaan bangunan, penambahbaikan dan pengurusan sekolah jenis kebangsaan Cina.

” Masih banyak kerja yang perlu kita fokus pada 2013 dan saya akan sentiasa memastikan yang masyarakat Cina terus dibantu.

” Untuk itu, saya harap, masyarakat Cina di negara ini terus memberi sokongan kepada saya untuk mencapai matlamat ini.

” Akhir sekali, di atas semangat 1Malaysia, saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina, Gong Xi Fa Cai kepada seluruh masyarakat Cina di negara ini,” katanyaQuote:
Pertama kali PM masuk iklan camni..haha


_____________

Sila "Share" info ini bersama rakan anda di Facebook :


BACA JUGA ARTIKEL MENARIK DIBAWAH

Datuk Seri Najib Muncul Dalam Iklan Televisyen Tahun Baru Cina Datuk Seri Najib Muncul Dalam Iklan Televisyen Tahun Baru Cina Reviewed by OH Buletin on 8:15 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.