Semak Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia 2.0 (BR1M)

Semak Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia 2.0 (BR1M) | Tarikh tutup permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) sudah hampir tiba. Sekarang tiba lah masanya untuk pemohon menyemak sama ada permohonan berjaya atau sebaliknya. Jika diikutkan, status keputusan permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia 2.0 (BR1M 2.0) hanya akan dapat diketahui bermula 10 Februari 2013. Namun, terdapat mereka yang sudah boleh semak keputusan bantuan rakyat 1 Malaysia ini.

semakan br1m 2.0,semak br1m 2.0, semak status permohonan br1m 2.0 ,semakan keputusan br1m2, status br1m 2.0, semakan keputusan BR1M 2.0, semakan keputusan br1m2.0, SEMAKAN KEPUTUSAN BR1M 2.01, semakan keputuan senarai bantuan rm500, CARA SEMAK PERMOHONAN BR1M

Bantuan Rakyat 1Malaysia 2.0 ini boleh disemak melalui tiga cara, melalui pos, emel dan juga melalui talian hotline.

Bagi semakan melalui pos, pemohon akan diberitahu melalui pos sama ada layak atau pun tidak mendapat bantuan tersebut dan diberitahu tempat penyerahan baucer Bantuan Rakyat 1Malaysia 2.0 tersebut.


Bagi semakan melalui emel, pemohon perlu menghantar emel ke br1m2@treasury.gov.my  ataupun  belanjawan2012@treasury.gov

Baca Juga : Tarikh Tutup Permohonan BR1M 2.0

Untuk semakan melalui talian hotline, pemohon boleh menyemak BR1M 2.0 secara online dengan menghubungi talian 1-800-222-500 dan Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN), 1-300-88-3010. Talian dibuka mulai Januari 2013.

Bagi yang belum memohon, sila mohon dengan kadar segera dengan klik pautan dibawah.
 >> Borang Online BR1M 2.0


Quote:
Kalau tak berjaya sila cuba lagi ok.


_____________

Sila "Share" info ini bersama rakan anda di Facebook :
Semak Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia 2.0 (BR1M) Semak Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia 2.0 (BR1M) Reviewed by OH Buletin on 12:48 AM Rating: 5

15 comments:

  1. tu bukan semak melalui SMS, tu kena call hotline. SMS tu kena taip..bukan kena dail...hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaks..sorry silap lak..dah diperbetulkan..thanks nyway

      Delete
  2. sy mohon guna online...macam mne nak check ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh cuba semak melalui emel..rujuk kt atas

      Delete
  3. dh rujuk tapi xde info ape2 pon

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan boleh check melalui emel, telefon dan post..utk tahu keputusan dengan cepat.call talian hotline spt diatas.

      Delete
  4. nk kemas kini mcm mne ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudah je..masuk ke laman web BR1M 2.0. Nanti ada option untuk kemas kini..untuk lebih mudah rujuk link "Borang Online BR1M 2.0" diatas

      Delete
  5. bile tarikh ttup ni???

    ReplyDelete
  6. Thanks for your information..... #^_^

    ReplyDelete
  7. Mcm mna plak klu sya dengan sepupu sya dah dapat..tpi terlepas tarikh..sepatutnya kami kna amik 21hbln...kami call nombor yang tertera di surat tu...tapi dya cakap tunggu panggilan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau begitu..cuba bawak surat tu pergi ke LHDN utk tindakan yg lebih efektif..mana tau leh dapat duit masa tu gak ke

      Delete
  8. salam boleh x sy dapat kn contoh rayuan br1m..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya tak de contoh..cme bawak dokumen berkaitan ke lhdn je

      Delete

Powered by Blogger.