Tips Berguna Beli Tali Pinggang

tips beli tali pinggang, tips dan seo,tips untuk lelaki,tips membeli pakaian lelaki,tali pinggang lelaki,tali pinggang wanita,wanita dan tali pinggang,lelaki dan tali pinggang,cara beli tali pinggang,cara beli belt,how to buy belt,beli tali pinggang murah
Tips Berguna Beli Tali Pinggang | Tali pinggang dan lelaki memang tidak dapat dipisahkan. Bukan sahaja lelaki, malah wanita pun turut sama memakai tali pinggang.

Terdapat 4 tips berguna memilih tali pinggang yang aku akan kongsikan disini. Harap tips dan info ini berguna kepada anda.
  1. Beli tali pinggang yang ada jahitan di tepi. Kalau tiada jahitan tepi, tali pinggang akan cepat rosak dan lunyai.
  2. Tengok saiz buckle/kepala tali pinggang tu. Kalau boleh jangan pilih yang besar kerana apabila anda drive anda akan lipat badan anda. 'Buckle' tu akan tercucuk perut anda. 
  3. Lepas tu tengok juga bahan dia lembut ke keras. Untuk tahan lama, ambil tali pingang yang diperbuat dari bahan yang keras sedikit. Tak kisah leather ke bukan leather ke. Kalau lembut nanti mudah sangat nak terkoyak. 
  4. Elakkan tali pinggang tu dari terlipat. Bahagian yg terlipat akan cepat reput dan rosak.

Sekian tips dari aku. Kalau berguna boleh share bersama kawan-kawan.



Quote:
Nak beli tali pinggang pun ada tips..Haha


_____________

Sila "Share" info ini bersama rakan anda di Facebook :


BACA JUGA ARTIKEL MENARIK DIBAWAH

Tips Berguna Beli Tali Pinggang Tips Berguna Beli Tali Pinggang Reviewed by OH Buletin on 4:06 PM Rating: 5

4 comments:

Powered by Blogger.