Pengumuman Kenaikan Gaji Dan Elaun Penjawat Awam 2013

Pengumuman Kenaikan Gaji Dan Elaun Penjawat Awam 2013 | Perdana Menteri Malaysia hari ini dijangka akan mengumumkan berita gembira tentang kenaikan gaji dan elaun kakitangan awam 2013. Para penjawat awam sedang menanti berita gembira yang telah acap kali dinyatakan oleh Timbalan Perdana Menteri Malaysia sebelum ini.

jadual gaji baru 2013, pengumuman kenaikan gaji kakitangan awam 11 mac, senarai keputusan kenaikan gaji kerajaan, keputusan kenaikan gaji penjawat awam 2013, penjawat awam, kenaikan gaji penjawat awam 2013, pm umum naik gaji 11 mac, kenaikan gaji kakitangan awam, senarai pengumuman kenaikan gaji 2013, kenaikan gaji pdrm dan polis, kenaikan gaji pekerja kerajaan

Datuk Seri Najib Tun Razak hadir pada Sesi Amanat Perdana Menteri kepada kakitangan awam di Putrajaya hari ini. Terdapat desas desus mengatakan bahawa Perdana Menteri akan mengumumkan kenaikan gaji dan elaun kepada kakitangan awam.

”Apa sahaja keputusan Perdana Menteri biarlah menjadi penyuntik semangat dan melegakan kakitangan awam.

”Saya percaya mereka juga telah lama menanti khabar selepas pembatalan Skim Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) September lalu,” katanya kepada Utusan Malaysia pada Persidangan Kebangsaan Anggota Badan Berkanun di sini hari ini.Omar mengulas harapan CUEPACS terhadap pengumuman yang dinanti-nantikan oleh kakitangan awam melibatkan tuntutan yang dikemukakan oleh kesatuan itu sepanjang tahun lalu.

Antaranya membabitkan kadar kenaikan elaun tetap dan elaun perumahan, semakan kenaikan gaji maksimum, kenaikan gred dan penambahbaikan sistem perkhidmatan sekarang berikutan pembatalan SBPA.

”Adalah penting tuntutan-tuntutan itu dipenuhi kerana perkara tersebut merupakan antara pemangkin dalam memastikan kakitangan awam menjalankan tugas secara lebih gigih dan berintegriti,” katanya. - BHARIANQuote:
Yeah..naik gaji!!


_____________

Sila "Share" info ini bersama rakan anda di Facebook :


BACA JUGA ARTIKEL MENARIK DIBAWAH

Pengumuman Kenaikan Gaji Dan Elaun Penjawat Awam 2013 Pengumuman Kenaikan Gaji Dan Elaun Penjawat Awam 2013 Reviewed by OH Buletin on 1:05 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.