Harga Tiket Bas Naik Raya Ini

Harga Tiket Bas Naik Raya Ini | Kerajaan sedang mempertimbangkan kenaikan tambang bas sempena musim perayaan ini seperti diminta syarikat pengusaha bas ekspres di negara ini.

tambang bas raya naik, harga tiket balik raya naik, tambang bas naik, harga baru tiket balik kampung, harga tambang bas plusline, bas transnasional

Pengerusi Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD), Tan Sri Datuk Seri Syed Hamid Syed Jaafar Albar berkata, kerajaan masih kaji permintaan itu dan belum memutuskan nilai yang akan dinaikkan.

“Setiap tahun pada musim perayaan memang terdapat surcaj 10 peratus yang dikenakan pada tambang kerana perjalanan pada musim perayaan ada bezanya, iaitu bas penuh semasa pergi dan kosong bila balik.

tambang bas raya naik, harga tiket balik raya naik, tambang bas naik, harga baru tiket balik kampung, harga tambang bas plusline, bas transnasional

Jadi, ini yang perlu diambil kira,” katanya selepas merasmikan Ekspo Antarabangsa Bas, Trak dan Komponen Malaysia 2013 di Seri Kembangan, semalam.

Beliau berpendapat, syarikat pengusaha bas ekspres tidak sepatutnya buat permintaan begitu dengan sewenang-wenangnya tetapi mengakui kerajaan faham dengan apa yang diperlukan oleh industri pengangkutan awam komersial itu.

“Sebelum buat keputusan, kita perlu melihat kepentingan orang awam agar (keputusan dibuat) lebih seimbang,” katanya. -SINARHARIAN


Quote:
aiseh,kalau naik mahal sangat alamatnya tak balik beraya lah..


_____________

Sila "Share" info ini bersama rakan anda di Facebook :


BACA JUGA ARTIKEL MENARIK DIBAWAH

Harga Tiket Bas Naik Raya Ini Harga Tiket Bas Naik Raya Ini Reviewed by OH Buletin on 8:23 AM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.