Buka Puasa Makan B.a.b.i? Blogger Ini Memang Kurang Ajar!

Buka Puasa Makan B.a.b.i? Blogger Ini Memang Kurang Ajar! | Pasangan blogger l.u.c.a.h ini sekali lagi telah mencetuskan kontroversi apabila memuat naik sekeping gambar "Selamat Berbuka Puasa" di akaun Facebook milik mereka.

gambar kontroversi alvin tan dan vivian lee, gambar vivian lee bogel, gambar alvin tan, gambar berbuka puasa alvin tan dan vivian lee, gambar berbuka puasa makan babi, gambar berbuka puasa makan bak kut teh, makan babi berbuka puasa, gambar berbuka puasa makan khinzir, alvin tan dan vivian lee makan babi berbuka puasa

Pasangan blogger Alvin Tan dan Vivian Lee yang memuat naik gambar tersebut di akaun Facebook milik mereka dimana di dalam gambar tersebut memaparkan mereka sedang makan "bak kut teh" yang digambarkan sebagai makanan yang wangi, enak dan menyelerakan.

Setakah tengah hari tadi, sebanyak 500 komen kecaman diterima oleh Alvin Tan dan Vivian Lee mana sebanyak 150 pemilik akaun Facebook telah berkongsi gambar kontroversi berbuka puasa itu.

gambar kontroversi alvin tan dan vivian lee, gambar vivian lee bogel, gambar alvin tan, gambar berbuka puasa alvin tan dan vivian lee, gambar berbuka puasa makan babi, gambar berbuka puasa makan bak kut teh, makan babi berbuka puasa, gambar berbuka puasa makan khinzir, alvin tan dan vivian lee makan babi berbuka puasa

Kebanyakkan pemberi komen mendakwa pasangan ini sebagai mengabaikan sensitiviti terhadap masyarakat berbilang kaum.

Menurut blog Cerita Kosongku, ketika Alvin Tan ditemubual wartawan tentang penyebaran gambar itu, dia memberitahu bahawa posting berkenaan dibuat tanpa ada apa-apa niat untuk mencetuskan kemarahan kaum muslim.

"Mungkin, selepas ini. Saya tidak pasti. Saya tidak sabar untuk melihat bagaimana menerima isu ini. Nampaknya tidak semua orang mempunyai pemikiran yang sama seperti kami. Ia hanyalah satu lawak menyedihkan. Ini adalah satu percubaan kami untuk melihat bagaimana masyarakat menerimanya. Saya hanya mencuba untuk membuat kelakar dalam perkara seperti ini."


Quote:
erk.perlukan bergurau macam tu?? pelik la dorang ni


_____________

Sila "Share" info ini bersama rakan anda di Facebook :


BACA JUGA ARTIKEL MENARIK DIBAWAH

Buka Puasa Makan B.a.b.i? Blogger Ini Memang Kurang Ajar! Buka Puasa Makan B.a.b.i? Blogger Ini Memang Kurang Ajar! Reviewed by OH Buletin on 3:29 PM Rating: 5

2 comments:

  1. Org diapun dah mcm perangai B.A.B.I..sbb selalu buat keje xsenonoh....last2 si BABI betina ni akhirnya akan jadi pelacur...Xkan ler si Babi jantan nak kahwin dgn BABI betina...sbb dah lama kene 'pangkah'..so bore ler....si BABI betina ni bodoh..sbb, si BABI jantan hanya nak puaskan nafsu dia saje...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...

    Itu memang sah mereka orang kafir iaitu bukan beragama Islam, sama ada mereka tak tahu bab halal haram dalam Islam atau sengaja buat ucapan begitu, tetapi pernah ada orang yang beragama Islam sanggup mengatakan bahawa jika hudud dilaksanakan di Malaysia, nanti habis anggota badan dipotong dan suatu ketika dahulu, seorang yang terkenal mengatakan bahawa Nabi Muhammad SAW tak cukur janggut sebab tak ada 'Gillette'... Ini menghina hukum Tuhan dan menghina Nabi Muhammad SAW... tetapi pihak media tertentu buat tak tau jer...

    ReplyDelete

Powered by Blogger.