Cara Jana Wang Hanya Dengan Blog (Ada Bukti Payment)

Cara Jana Wang Hanya Dengan Blog (Bukti Payment) | Salam satu Malaysia. Lama rasanya aku tidak berkongsi cara buat wang di internet. Asyik sibuk dengan entri bercorak semasa sahaja.

cara jana wang, cara tambah wang dengan blog, cara buat duit dengan blog, rahsia buat duit dengan blog, cara buat duit dengan Yllix media, apa itu Yllix media, cara hack yllix media, yllix media bot, cara tambah duit dengan yllix media, yllix media hack, tutorial pasang iklan yllix media

Ok, jadinya kali ini aku akan berkongsi cara untuk tambah wang poket korang dengan cara yang tidak terlalu mudah dan tidak terlalu susah. Apa yang korang perlukan cuma sebuah blog simple.


Anda pernah dengar pasal Nuffnang? Komli Ads? Ok kali ini aku bukan nak bercerita mengenai syarikat pengiklanan itu, tapi aku nak cerita mengenai cara buat wang dengan Yllix Media.

Apa itu Yllix Media? 

Untuk memudahkan permahaman, Yllix Media ini salah satu portal pengiklanan sama seperti Nuffnang, Adsense dan juga Komli Media. Sekiranya anda suka payment USD dan iklan jenis CPM, Yllix Media amat sesuai untuk anda.

Apa yang Bagus Mengenai Yllix? 

Untuk info korang, Yllix ini sama seperti Nuffnang, cuma iklan yang dipaparkan adalah berciri eCPM ataupun "Buffered Earning". Jadi, dengan ramai traffik, lagi banyak lah yang korang dapat. Aku sendiri telah mendapat USD 1 dari Yllix Media (setelah cuba selamat 1 bulan). Sekiranya anda tidak pernah dapat BE dari Nuffnang, mungkin ini adalah jalan penyelesaian. Paling seronok, minimum cashout adalah USD 1 ke Paypal. Dibawah adalah bukti pembayaran Yllix Media

cara jana wang, cara tambah wang dengan blog, cara buat duit dengan blog, rahsia buat duit dengan blog, cara buat duit dengan Yllix media, apa itu Yllix media, cara hack yllix media, yllix media bot, cara tambah duit dengan yllix media, yllix media hack, tutorial pasang iklan yllix media, bukti pembayaran yllix media, bukti payment yllix


cara jana wang, cara tambah wang dengan blog, cara buat duit dengan blog, rahsia buat duit dengan blog, cara buat duit dengan Yllix media, apa itu Yllix media, cara hack yllix media, yllix media bot, cara tambah duit dengan yllix media, yllix media hack, tutorial pasang iklan yllix media, bukti pembayaran yllix media, bukti payment yllix


cara jana wang, cara tambah wang dengan blog, cara buat duit dengan blog, rahsia buat duit dengan blog, cara buat duit dengan Yllix media, apa itu Yllix media, cara hack yllix media, yllix media bot, cara tambah duit dengan yllix media, yllix media hack, tutorial pasang iklan yllix media


Cara Daftar Yllix Media.

1. Klik link pautan ini >> Daftar Yllix Media
2. Selepas itu, skrol sehingga bawah dan isikan form yang terdapat di laman web itu.

cara jana wang, cara tambah wang dengan blog, cara buat duit dengan blog, rahsia buat duit dengan blog, cara buat duit dengan Yllix media, apa itu Yllix media, cara hack yllix media, yllix media bot, cara tambah duit dengan yllix media, yllix media hack, tutorial pasang iklan yllix media


3. Klik tulisan "Create Account"

4. Periksa emel Verifikasi anda dan klik link yang diberikan oleh Yllix di emel yang anda daftar.

5. Log in akaun Yllix anda dan tekan menu "Account". Isi butiran disitu selengkapnya. Pilih payment anda dengan cara Paypal ataupun Bank Wire.

cara jana wang, cara tambah wang dengan blog, cara buat duit dengan blog, rahsia buat duit dengan blog, cara buat duit dengan Yllix media, apa itu Yllix media, cara hack yllix media, yllix media bot, cara tambah duit dengan yllix media, yllix media hack, tutorial pasang iklan yllix media

6. Klik menu "Ad Tags". Pada ruangan Rating pilih "Non-adult". Size iklan ikut suka anda dan Display layer Ads pilih "No" dan tekan butang "Get Ad Tag" untuk code. Tampal code tersebut di blog anda.

cara jana wang, cara tambah wang dengan blog, cara buat duit dengan blog, rahsia buat duit dengan blog, cara buat duit dengan Yllix media, apa itu Yllix media, cara hack yllix media, yllix media bot, cara tambah duit dengan yllix media, yllix media hack, tutorial pasang iklan yllix media


7. Selesai dan tunggu sahaja earning masuk setiap hari.

cara jana wang, cara tambah wang dengan blog, cara buat duit dengan blog, rahsia buat duit dengan blog, cara buat duit dengan Yllix media, apa itu Yllix media, cara hack yllix media, yllix media bot, cara tambah duit dengan yllix media, yllix media hack, tutorial pasang iklan yllix media, bukti pembayaran yllix media, bukti payment yllix


Untuk pengetahuan anda, Yllix akan membayar anda setiap minggu. Jadi pastikan anda setkan amount yang anda ingin terima ke akaun anda dahulu sebelum tampal coding ke blog.

Sebarang pertanyaan, boleh tinggalkan diruangan komen.
Cara Jana Wang Hanya Dengan Blog (Ada Bukti Payment) Cara Jana Wang Hanya Dengan Blog (Ada Bukti Payment) Reviewed by OH Buletin on 8:00 AM Rating: 5

11 comments:

  1. salam bro, apa mksd eCPM ataupun "Buffered Earning? xfaham la......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buffered Earning/BE/CPM ni mksudnya Cost Per Million. so kalau ramai pelawat dtg ke blog walaupun just baca entri tapi tak klik ape2 pun iklan, kita tetap dapat duit.cuma rate je la yang berbeza. jgn expect 4 org datang kita akan dpt RM10. mybe akan dpt dalam RM0.012 ke. tapi, kalau ramai pelawat, juta2 orang setiap hari, tak mustahil untuk dapat RM1000/month. kesimpulannya, ramai org suka pasang iklan jenis cmni sbb tak perlu tnggu pelawat klik ape2

      Delete
  2. blh x letak iklan ni dlm blog yg ada adsense?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg tu sy tak pasti sbb sy tak guna adsense dh sekarang.bolh try rujuk pada T&C Adsense. TQ

      Delete
  3. thanks sbb reply dgn segera.....bnyk sgt info beruna dlm blog tuan ni....nice sharing....keep it up.....

    ReplyDelete
  4. Iklan dia ni ada compete dengan nuffnang x? kalau xada senang lah nak letak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. iklan ni bukan dari asian nation, so tak de competition utk nuffnang..

      Delete
  5. Ow. Kalau macam tu boleh lah join. Thanks for the info.

    ReplyDelete
  6. nak tanya soalan ni..
    kalau kita refer friend join yllix ni dapat duit tak?

    ReplyDelete

Powered by Blogger.