Anak Pasangan Malaysia Di Sweden Dakwa Dipukul Lebih Seribu Kali Setahun

Anak Pasangan Malaysia Di Sweden Dakwa Dipukul Lebih Seribu Kali Setahun | Masih ingat kah lagi isu pasangan Malaysia yang ditahan di Sweden ekoran akibat mendera anak?

Menurut berita, anak lelaki pasangan Malaysia di Sweden yang dibicarakan atas dakwaan mendera berkata dia dipukul 'lebih seribu kali' dalam masa setahun.


Menerusi sebuah rakaman video yang dibuat oleh polis Sweden pada Disember lepas, Ammar berkata ibunya Shalwati Nurshal sering memukulnya apabila dia menghentak-hentak kakinya atau menonton video di YouTube dan tidak bersama keluarga untuk makan malam.

anak pasangan malaysia sweden dipukul, pasangan malaysia di sweden ditahan, gambar pasangan malaysia di sweden, Shalwati Nurshal dan Azizul Raheem Awalluddin, gambar pasangan malaysia di sweden, gambar anak Azizul Raheem Awalluddin

Shalwati dan suaminya Azizul Raheem Awalluddin iaitu pengarah Tourism Malaysia di Stockholm, dibicarakan pada hari kedua di Mahkamah Daerah Solna di sini atas tuduhan mendera anak-anak mereka.

Ammar yang kelihatan gementar pada permulaan video itu bertanya jika ibu bapanya akan mengetahui mengenai temuduga tersebut.

"Saya rasa selepas ini ibu bapa saya tidak suka saya, tidak sayang saya. Saya bimbang ibu bapa saya akan pukul jika mereka tahu saya tidak di sekolah," kata Ammar

Ammar menerangkan tiga insiden yang menyebabkan dia dipukul iaitu memasang muzik dengan kuat ketika dia sepatutnya menyiapak kerja rumah; apabila bergaduh dengan kakaknya Aishah semasa hendak ke sekolah dan ketika dia belajar al-Quran dengan ibunya.

Shalwati dan Azizul Raheem kelihatan suram semasa menonton temuduga yang dipertontonkan ketika perbicaraan itu dengan Shalwati menggigit bibir dan suaminya menundukkan kepalanya.

Apabila ditanya jika adik-beradiknya turut sering dipukul, Ammar mendakwa mereka hanya dipukul kadang-kadang jika dibandingkan dengannya. -MSTAR


Quote:
no word..


_____________

Sila "Share" info ini bersama rakan anda di Facebook :
Anak Pasangan Malaysia Di Sweden Dakwa Dipukul Lebih Seribu Kali Setahun Anak Pasangan Malaysia Di Sweden Dakwa Dipukul Lebih Seribu Kali Setahun Reviewed by OH Buletin on 3:18 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.