Cara Buat Rayuan BR1M 3.0 Bantuan Rakyat 1Malaysia 2014

Cara Buat Rayuan BR1M 3.0 Bantuan Rakyat 1Malaysia 2014 | BR1M 3.0 2014 ataupun Bantuan Rakyat 1Malaysia 3.0 sudah pun ditutup permohonannya pada 31 Januari 2014 yang lalu.
SEMAK BANTUAN RAKYAT 1MALAYSIA 3.0, RAYAN BR1M 3.0, CARA BUAT RAYUAN BR1M 3.0, CARA BUAT RAYUAN BR1M 2014, RAYUAN BANTUAN RAKYAT 1MALAYSIA 3.0, RAYUAN BR1M, CARA BUAT RAYUAN BR1M 3.0 ONLINE, SEMAK BANTUAN BR1M 3.0, SEMAK RAYUAN BR1M 3.0, SEMAKAN ONLINE RAYUAN BR1M, CARA BUA RAYUAN BR1M 2014, BR1M 2014 RAYUAN CHECK, RAYUAN BR1M 2014, CARA SEMAK RAYUAN BR1M 2014, BORANG RAYUAN BR1M 2014, BORANG ONLINE RAYUAN BR1M 2014,BORANG BRIM RAYUAN 3.0


Kepada mereka yang sudah memohon BR1M 3.0, status permohonan sudah boleh disemak bermula awal bulan Februari 2014 dan kepada mereka yang belum menyemak keputusan BR1M 3.0 boleh klik di pautan dibawah.


Kepada mereka yang tidak berjaya mendapat Bantuan Rakyat 1Malaysia, anda boleh cuba untuk membuat Rayuan BR1M 2014.

Cara Buat Rayuan BR1M 2014
  • Individu perlu tampil sendiri ke pejabat LHDN berdekatan untuk menghantar permohonan rayuan BR1M 3.0 2014
  • Individu berkenaan juga perlu mengemukakan semula pelbagai dokumen sokongan termasuk penyata gaji dan tanggungan lain untuk disemak semula oleh LHDN dan 10 lagi agensi lain termasuk Bank Negara dan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ).
  • Selepas individu terbabit mengemukakan dokumen sokongan dan rayuan bertulis kepada LHDN maka keputusan permohonan rayuan Br1M 3.0 2014 untuk mendapatkan BR1M akan diluluskan.
  • Pembayaran Br1M 3.0 2014 akan dibuat ke akaun pemohon setelah keputusan menerima BR1M 3.0 diluluskan.

Talian Hotline Rayuan BR1M 2014
  • Talian Hotline BR1M: 1-800-222-500/ 1-800-88-2716
  • Talian Khas BR1M: 03 8313 8987/ 03 8312 8988/ 03 8313 8989
  • Emel BR1M: br1m2@treasury.gov.my / br1m3@treasury.gov.my
Penting : Tarikh Mula Rayuan BR1M 2014

Quote:
no word..


_____________

Sila "Share" info ini bersama rakan anda di Facebook :
Cara Buat Rayuan BR1M 3.0 Bantuan Rakyat 1Malaysia 2014 Cara Buat Rayuan BR1M 3.0 Bantuan Rakyat 1Malaysia 2014 Reviewed by OH Buletin on 2:32 PM Rating: 5

17 comments:

  1. Macam mana saya silap isi 2 kali.. n xdapat..bleh ke ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh kot.cuba try g ke mne2 LHDN berhampiran untuk membuat permohonan semula..kdg2 buat online ni bukan btol sngt heheh

      Delete
    2. saya dah pergi da ibu pejabat LHDN.dah siap2 bawak surat sokongan bagai..pastu die nye staff ckp tunggu rayuan di buka..x buka lagi la tu..katenye dalam bulan march nnti..tunggu di umumkan..hurmmm

      Delete
  2. Pemberian dan pengagihan BR1M 3.0 kali ini agak kucar-kacir dan membingungkan.

    ReplyDelete
  3. Sy call tye utk rayuan, pihak lhdn ckp awal bln 4 bru open. Ce cite? Hehe, mybe gov msih tertumpu pd mncari n mnyelamat MH370

    ReplyDelete
  4. Saya dh ke kaunter BR1M utk buat rayuan. Tp pgw LHDN ckp, tggu srt jawapan gagal smpai dl baru blh buat rayuan...masalahnya smpai skrg xde pun srt sampai...cmne sy nk buat rayuan? Soalnya dlm tv dh dibgtau bhw 1.2 jt rayuan yg dibuat akn dimaklumkan statusnya pd mggu berikut...so smpai bl sy nk tggu srt utk buat rayuan ni????

    ReplyDelete
  5. aku baru balik dri lhdn cek status..permohonan gagal sb lebih pendapatan isi rumah
    tapi yang peliknya tanggungan aku yang ramai dia cakap takde maklumat...
    jadi dia suruh datang ke lhdn pada 6/4/2014 buat rayuan.
    kenelah rayu..kenelah rayu..kenelah rayu

    ReplyDelete
  6. tah hapa tah...dh pgi lhdn cyberjaya,dia org ckap xlulus dn suruh tunggu borang rayuan sampai rumah.dah 2 bulan tunggu tpi xde pun surat dtng....dulu dapat skarang xdapat...kenapa...?mcammana dia org semak pendapatan isi rumah?sedangkan saya dh lama xkerja sebab kesihatan.kadang2 tolong kawan berniaga,dapat upah rm15-rm20.itupun bukan tiap hari.kenapa org susah mcam saya susah nk dapat tapi org senang/mewah senang dapat....

    ReplyDelete
  7. kami orang susah,pemohnan brim xlulus.kenapa?hairan pulak camna lhdn semak pendapatan isi rumah pemohon sedangkan sya xde kerja mkan gaji cuma ikut kwn buat kerja sambilan sbb kesihatan sya xberapa stabil.disuruh pergi kelhdn.modal nk pergi lhdn kos tambang pergi balik rm10,makan dn minum rm10.lepastu xsampai 2mnit semak kat komputer,jawapanya kami dah semak tunggu surat rayuan sampai kat rumah.buang saja modal rm20,hasil xde pun.patutnya duit tu boleh beli susu anak.tunggu dekat 2 bulan dah ni ape surat pun xsampai.kata brim untuk org susah tapi kenapa xdapat jugak.org kaya dtang pakai kete besar saya tenggok dapat pulak.hairan betul la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam .. maaf mencelah..saya punya kes lain pulak.
      saya tunggu n slalu check email status permohonan... tak de apa2 maklumat..
      jadi, pertengahan Bulan Mac lalu saya ke LHDN kg Attap untuk check status..
      pegawai maklumkan permohonan gagal coz pendapatan melebihi syarat katanya..
      Gaji bulanan mang kecik.. mungkin dia kumpulkan setahun gaji campur sikit bonus ujung tahun pas tu bagi dng 12 bulan kot..
      tapi ok lah dia bagi borang time tu untk rayuan.. saya dah bgi salinan ic n slip gaji..
      tgk lah nanti.. mudah mudahan ada rezki untuk anak2..

      Delete
  8. Salam,
    ayahanda saya lagi best tidak berjaya brim 3 tpi brim 1& 2 penah dapat....
    rayuan & interview tapi tetap gagal disebabkan tiada tanggungan...abis tu mulut sendiri
    tak makan ke????muskil muskil...sedangkan ayahanda saya dah bertaraf warga emas

    ReplyDelete
  9. itu la sy suri rumah suami masih blaja dan tidak bekerja pon xdpt..org sng cpat je dpt..plik btul

    ReplyDelete
  10. tak dapat pun..........yang lebih kaya dapat pulak tu........

    ReplyDelete
  11. Pelik le ramai yg x dpt kali ni wlupun sblm ni dah dpt tahu tahu je dpt surat x layak mcmmane tu ye tapi tgk kelayakan memang ptut dpt hmmm ape mcm ni .

    ReplyDelete
  12. Sedih bila Mengemis & merayu hak sendiri...xpa la,gaji saya 1400 n berkahwin..mungkin ada lg yg lebih layak..

    ReplyDelete
  13. tarikh akhir 31 may hari sabtu...buka ke esok

    ReplyDelete
  14. Dah buat rayuan sampai sekarang tak dapat lagi

    ReplyDelete

Powered by Blogger.