Video CCTV Individu Buang & Baling Al-Quran Di Masjid Limbungan

Video Individu Buang & Baling Al-Quran Dalam Masjid | Penduduk di Kampung Limbongan dan sekitarnya gempar apabila menyedari ada pihak tidak bertanggungjawab menceroboh masjid kampung itu dan merosakkan beratus-ratus naskhah al-Quran dan kitab hari ini.

video orang baling al quran di limbungan besut, video individu hina alquran di masjid limbungan, video orang baling al-quran di limbungan, kes baling al-quran di limbungan besut

Dalam kejadian yang disedari kira-kira jam 2.30 pagi itu, al-Quran, kitab dan buku yasin milik masjid itu didapati dibuang merata tempat termasuk di dalam dan luar kawasan masjid berkenaan, setelah dikoyak-koyakkan.

Baca Juga : Gambar Individu Baling Al-Quran di Limbungan Tersebar
 
Yang menyedihkan terdapat beberapa naskhah al-Quran dibuang ke dalam mangkuk tandas tetapi segera diselamatkan, menurut anggota Skim Ronda Sukarela (SRS) Kawasan Rukun Tetangga Limbongan yang menyedari kejadian itu ketika membuat rondaan di masjid berkenaan pada 2.30 pagi.

Mereka mendapati naskhah al-Quran, kitab-kitab dan surah Yaasin berselerak di dalam dan persekitaran majid berkenaan.
 
Mereka kemudian membuat laporan polis.

Sementara itu Ketua Polis Daerah Besut Supt Kamaruddin Mohd Zakaria ketika ditemui mengesahkan telah menerima laporan mengenai kejadian itu.
 
Beliau meminta orang ramai bertenang dan tidak membuat sebarang spekulasi.

Dibawah adalah video individu yang membaling Al-Quran di Masjid Limbungan Besut.

Sumber :Terengganu Today & Bernama

Quote:
no word..


_____________

Sila "Share" info ini bersama rakan anda di Facebook :
Video CCTV Individu Buang & Baling Al-Quran Di Masjid Limbungan Video CCTV Individu Buang & Baling Al-Quran Di Masjid Limbungan Reviewed by OH Buletin on 9:08 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.