Kisah Disebalik Gambar Viral Makan Katak

Kisah Disebalik Isu Gambar Viral Makan Katak | Selepas isu mari sentuh anjing yang berlangsung di Damansara, sekarang heboh pula tentang isu makan katak oleh para murid dan guru di sebuah sekolah di Malaysia.

murid makan katak disekolah, program mari sentuh anjing, gambar makan katak, gambar cikgu makan katak, gambar katak murid, gambar guru makan katak bersama anak murid, anak murid makan katak

Namun menerusi satu page di Facebook pihak yang terlibat tampil menjelaskan kisah sebenar di sebalik gambar viral murid makan katak terbabit.

"Assalamualaikum admin sstv.. mohon jasa baik admin untuk remove pasal makan katak tu.. sebenarnya ia program demomstarsi ikhtiar hidup yg dijalankan oleh pasukan gerakan am (PGA) di sekolah. tiada sebarang program makan katak berlaku. Gambar tu sekadar pose dari guru itu.

Berikut adalah penjelasan kedua mengenai isu makan katak tersebut.

Assalamualaikum,

Saya Pn Atikah Ahmad ingin mohon maaf. berkenaan status "belum reda isu pegang anjing dah timbul isu makan katak pula". Dengan ini saya memohon maaf atas kesilapan yang berlaku dan saya juga mahu memohon maaf kepada individu yang terlibat.

Saya tiada berniat untuk menjatuhkan air muka sesiapa cuma terkejut melihat paparan gambar tersebut seolah-olah menunjukkan penyediaan juadah makan katak. 

Saya terkejut dgn isu sebelum ni (berkenaan isu menyentuh anjing), dan selepas itu terpapar gambar seperti ini membuatkan saya terkejut. Dengan kekeliruan pihak saya dengan rendah hati memohon maaf kepada semua individu yang terlibat dalam paparan gambar.
Mohon maaf sekali lagi.

-Atikah.Ahmad-


murid makan katak disekolah, program mari sentuh anjing, gambar makan katak, gambar cikgu makan katak, gambar katak murid, gambar guru makan katak bersama anak murid, anak murid makan katakDiharap agar tiada lagi isu seperti ini dan segala pertanyaan terjawab.

Kisah Disebalik Gambar Viral Makan Katak Kisah Disebalik Gambar Viral Makan Katak Reviewed by OH Buletin on 9:11 AM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.