Kes Ular : Tedung Masuk Makmal Sekolah

Kes Ular : Tedung Masuk Makmal Sekolah | Beratus-ratus pelajar di sebuah sekolah menengah di sini kelam-kabut apabila mengetahui bahawa seekor ular tedung ditemui di dalam makmal sekolah itu hari ini.

ular tedung, gambar ular, gambar tedung, gambar ular masuk sekolah
Sekadar Hiasan
Ular berwarna kelabu sepanjang dua meter itu dijumpai pelajar SMK Pantai di sini ketika mereka sedang belajar di makmal berkenaan pada 11 pagi tadi, dan segera memaklumkannya kepada guru.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Labuan Zainal Madasin memberitahu Bernama bahawa bilik gerakan jabatan itu menerima panggilan daripada guru berkenaan pada 11.25 pagi, dan satu pasukan segera dihantar ke sekolah itu.

"Pasukan kami segera bergegas ke tempat itu sebelum ular berkenaan lari ke tempat lain. Amat berbahaya sekiranya ular tedung itu pergi ke kawasan sekolah.

Kami mengambil langkah lebih berwaspasda dalam menangani ular tedung kerana ia berbahaya. Nasib baiklah tiada murid yang cedera," katanya.

Beliau berkata pasukan berkenaan mengambil masa hanya beberapa minit untuk menangkap ular itu dan menyerahkannya kepada Jabatan Hidupan Liar. - BERNAMA
Kes Ular : Tedung Masuk Makmal Sekolah Kes Ular : Tedung Masuk Makmal Sekolah Reviewed by OH Buletin on 1:18 AM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.