Ini 7 Fakta Yang Anda Tak Tahu Tentang Fatin, Juara Clever Girl Malaysia

Ini 7 Fakta Yang Anda Tak Tahu Tentang Fatin, Juara Clever Girl Malaysia | Walaupun Clever Girl Malaysia merupakan rancangan realiti baru, sambutan yang diterima oleh penonton boleh dikatakan menyengat. Clever Girl nyata mempunyai tarikan tersendiri serta punyai content yang berbeza dari rancangan realiti TV lain.

juara clever girl fatin, gambar clever girl, juara clever girl, fatin clever girl, keputusan clever girl

Setelah 10 minggu rancangan itu dijalankan, akhirnya semalam seorang gadis bernama Fatin telah dinobatkan sebagai juara edisi sulung Clever Girl Malaysia.

Wakil dari Kelantan itu telah mengenepikan 3 lagi pencabarnya iaitu Arina (Selangor), Mary (Pahang) dan Lam Wai Chuin (Perak). Tapi siapakah disebalik nama Fatin ni eh?

Orang Mana?

Semua sedia maklum bahawa Fatin atau nama sebenar Fatin Nuraisya Mohd Hanipha berasal dari Kelantan. Nampak raut wajah alahaii comelnya macam budak lepasan belajar di Universiti. Tapi tahukah anda bahawa umur Fatin dah mencecah 28 tahun? Awet muda ni.

Belajar Mana?

Gadis comel ni kalau korang nak tahu merupakan lepasan Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang International Islamic University Malaysia. Wahh, belajar di UIA rupanya Fatin ni.

juara clever girl fatin, gambar clever girl, juara clever girl, fatin clever girl, keputusan clever girl

Kerja Apa?

Patut la dapat masuk Clever Girl Malaysia sebab Fatin ni sebenarnya seorang peguam atau orang putih panggil ‘Lawyer’. Bukan sekadar dapat masuk rancangan tu je malah terus merangkul juara. Alhamdulillah rezeki Tuhan nak bagi kan?

Penggemar Kopi

Jika anda follow Instagram Fatin, boleh dikatakan dia merupakan seorang ‘coffee drinker’. Coffee merupakan minuman wajib sebelum melakukan sebarang aktiviti untuk bagi tidak mengantuk dan kekal bertenaga! Kami tahu sebab kami pun ‘hantu’ coffee. Hehe

Pernah dipalit kontroversi

Ni baru jadi peserta Clever Girl, belum jadi artis popular lagi. Baru-baru melalui laman Facebook, Fatin telah muat naik status berbaur lucah. Tetapi sebenarnya itu bukan lah Fatin, ada orang busuk hati buat akaun ‘Fake’ dan mungkin ada niat ingin memburukkan reputasi Fatin. Haihh sabar je la..

Bagi anda yang mengikuti perkembangan rancangan ni. Anda mesti tahu bahawa Fatin pernah tersingkir pada minggu ke-5, namun pihak penerbitan buat kejutan bahawa ada peserta diserap balik dan gadis bertuah itu adalah Fatin.


Tahniah Kak Fatin! igj

Walaupun Fatin sudah dinobatkan sebagai juara, namun ada sesetengah pihak yang masih kurang senang dengan kemenangannya tu. Ramai yang menganggap bahawa Fatin lebih kepada bernasib baik. Takpe lah, mungkin peserta kegemaran mereka tidak menang kot. Tapi apa-apa pun kami nak ucapkan tahniah kepada Fatin the clever girl!

juara clever girl fatin, gambar clever girl, juara clever girl, fatin clever girl, keputusan clever girl

Ini 7 Fakta Yang Anda Tak Tahu Tentang Fatin, Juara Clever Girl Malaysia Ini 7 Fakta Yang Anda Tak Tahu Tentang Fatin, Juara Clever Girl Malaysia Reviewed by OH Buletin on 2:00 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.