Memalukan, Gadis Bertudung Ini Jual 'Nasi Lemak Babi Buncit' Di Pasaraya

Memalukan, Gadis Bertudung Ini Jual 'Nasi Lemak Babi Buncit' Di Pasaraya | Gambar berkenaan pada mulanya dianggap palsu, tetapi seorang pengguna Facebook Hanny Kristianto mendakwa dia bertemu dengan wanita bertudung itu.

gadis bertudung, jual nasi lemak babi, jual babi, gadis jual babi

Katanya, wanita bertudung itu berniaga nasi daging khinzir di sebuah gerai di pasar raya Lippo Puri di Jakarta Barat.

Gerai berkenaan dibuka setiap hari dan sering dikunjungi pengunjung dari dua gereja berhampiran pasar raya itu.

Terdapat satu kain rentang yang jelas memberitahu gerai berkenaan menghidangkan daging khinzir dan bukan untuk orang Islam.

Tambah Hanny, wanita bertudung itu beragama Islam bukan beragama Kristian Ortodoks seperti dakwaan beberapa pihak sebelum ini.

Bagaimanapun, jelasnya, wanita bertudung itu hanya bekerja sebagai pelayan bukannya pemilik gerai berkenaan. - AGENSI


[TERKINI] 

Seorang pekerja wanita bertudung di sebuah restoran yang menjual makanan berlaukkan ba.bi di sini, telah dipecat setelah gambarnya sedang melayan pelanggan di restoran tersebut viral di internet baru-baru ini , menimbulkan kritikan dan kecaman dari orang ramai.

Gambar tersebut yang dirakamkan oleh pemilik restoran berkenaan menunjukkan wanita tersebut sedang menyediakan makanan di samping beberapa banting (banner) yang memaparkan iklan Nasi Uduk Ba.bi Buncit, merujuk kepada nasi lemak berlaukkan ba.bi dan lakaran kartun ba.bi.

gadis bertudung, jual nasi lemak babi, jual babi, gadis jual babi

Akhbar Jakarta Post melaporkan, pemilik restoran yang terletak di Jakarta Barat itu mengambil keputusan memecat pekerja berkenaan bagi mengelakkan salah faham apabila ada di antara orang ramai yang membuat kecaman dan kritikan pedas.

``Kami tidak lagi menggaji wanita yang memakai tudung itu sejak 20 Mei lalu selepas menerima pandangan daripada beberapa orang Islam yang menghubungi kami,’’ menurut kenyataan restoran tersebut melalui akaun media sosialnya semalam.

Kenyataan itu juga menyebut, restoran berkenaan meminta maaf kepada seluruh masyarakat Islam yang berasa tersinggung dengan gambar wanita bertudung itu yang menjadi viral di internet.
Memalukan, Gadis Bertudung Ini Jual 'Nasi Lemak Babi Buncit' Di Pasaraya Memalukan, Gadis Bertudung Ini Jual 'Nasi Lemak Babi Buncit' Di Pasaraya Reviewed by OH Buletin on 4:44 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.