SMS Terakhir Enno Farihah Sebelum Tragedi Disodok Cangkul

SMS Terakhir Enno Farihah Sebelum Tragedi Disodok Cangkul | Kini sedang viral dengan kes pembunuhan kejam seorang gadis Indonesia bernama Enno Farihah yang maut disula cangkul oleh kekasihnya.

enno farihah, mangsa korban bunuh kejam, enno farihah dibunuh

Menurut laporan, pembunuh Enno Farihah, Rahmat Alim berkenalan dengan Eno selama sekitar 1 bulan.

Mulanya mereka bertemu di depan asrama saat mangsa pulang dari kerja, lalu saling bertukar nombor handphone.

Enno juga waktu itu baru sahaja putus dengan kekasihnya yang bernama Iwa.

Dibawah adalah kronologi perbualan SMS antara pembunuh dan juga mangsa seperti yang didedahkan pihak polis:

1. "Rahmat Alim pada Kamis (12/5) siang itu dia baru selesai mengikuti Ujian Akhir Nasional (UAN). Lalu dia SMS-an dengan korban," 

2. "Rahmat Alim siangnya SMS korban 'Teh, nanti malam ada aktiviti gak?' Kemudian dijawab oleh korban 'Emang kenapa kalo gak ada aktiviti?'," 

2. Ibarat gayung bersambut, Rahmat Alim kemudian membalas dengan mengirimkan pesan berbunyi "kalo enggak ada aktiviti kita ketemuan".

4. "Di mana maunya?," balas Eno kepada Rahmat Alim seperti dituturkan kembali oleh Handik.

5. Rahmat Alim kemudian menjawab Eno untuk bertemu di rumah korban. "Kemudian korban membalas lagi 'emang enggak takut    nanti ketahuan sama temen rumah yang lain' dan dijawab Rahmat Alim 'yaah itu mah gampang, nanti aja dipikirknnya'," 

6. Eno pun membalas untuk terakhir kalinya dengan kata-kata "nanti pintu pager gak dikunci", yang kemudian dibalas lagi    untuk yang terakhir oleh Rahmat Alim dengan kata-kata "OK. Bye."

Itu merupakan perbualan terakhir antara mangsa dengan pembunuhnya yang dikatakan kekasihnya yang baru sahaja berumur 16 tahun. - DETIKDOTCOM

SMS Terakhir Enno Farihah Sebelum Tragedi Disodok Cangkul SMS Terakhir Enno Farihah Sebelum Tragedi Disodok Cangkul Reviewed by OH Buletin on 9:29 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.