Tak Sangka! Tepung Gandum Berjenama Ini Mengandungi Ulat

Tak Sangka! Tepung Gandum Berjenama Ini Mengandungi Ulat | Hari ini terdapat satu video yang menjadi viral di media sosial dimana terdapat seorang individu mendakwa tepung gandum jenama popular yang baru dibeli mengandungi puluhan ekor ulat.

tepung gandum ada ulat, jenama tepung gandum, tepung gandum berulat

Video amatur pendek berdurasi 35 saat yang dimuat naik oleh 'Wartawan Jalanan' menerusi Facebook itu menunjukkan, suri rumah berkenaan menapis tepung gandum tersebut sehingga menampakkan puluhan ekor ulat.

"Dalam tepung gandum ada ulat. Harap selepas ini, tapis dulu tepung sebelum guna," kata caption laman tersebut.


Namun, netizen khususnya golongan wanita tidak menolak kemungkinan tepung itu telah lama disimpan atau tercemar. ataupun telah tamat tempoh.

"Baru masuk dapur ke individu yang rakam video ini atau baru kenal tepung?" - Neizal Crome.

"Dari umur 14 tahun mak dah ajar tapis tepung. Apa motif sebenar video ini? Nak menjatuhkan jenama itu atau kedai yang jual tepung itu? Tepung ke, beras ke, kalau dah lama memang ada ulat atau kutu masuk. Itu pun nak viral?" - Afifah Khairuddinn.

"Ulat sebesar dan sebanyak itu takkanlah tak perasan bila buka plastik bungkusan tepung itu? Lagipun video tak tunjuk dari awal semasa buka plastik bungkusan tepung itu. Tak yakin dengan video ini," - Muhibbul Habib.

Tak Sangka! Tepung Gandum Berjenama Ini Mengandungi Ulat Tak Sangka! Tepung Gandum Berjenama Ini Mengandungi Ulat Reviewed by OH Buletin on 6:16 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.