Terbaik! Laksa Dan Ais Kacang Kak Na Cuma RM 1 Jer

Terbaik! Laksa Dan Ais Kacang Kak Na Cuma RM 1 Je | Sebuah gerai yang dikendalikan oleh seorang penduduk di Kampung Sungai Buaya dekat Taman Rekreasi Bukit Panchor di sini popular di kalangan penduduk tempatan dan pelawat kerana beberapa jenis makanannya dijual pada harga RM1 semangkuk.

kedai kak na, kak na, kedai, laksa rm1, laksa,

Laksa dan hidangan berkuah lain, ais kacang dan pelbagai jenis minuman berkarbonat yang terdapat pada menu dan berharga RM1 itu hanya  boleh diperolehi pelanggan apabila mereka berkunjung di Kedai Kak Na.

Makanan tersebut dihidangkan seperti biasa, tanpa bahan-bahannya dikurangkan.

Pemilik gerai, Mazlina Md Hashim, 32, berkata terdapat pelanggan yang memesan dua atau tiga mangkuk makanan untuk memenuhi selera mereka.

kedai kak na, kak na, kedai, laksa rm1, laksa,
Laksa & Ais Kacang Kak Na Sumber: FB Kak Na

Mazlina berkata dia tidak mempunyai sebab untuk menaikkan harga kerana dia hanya mahu mendapat sedikit keuntungan daripada perniagaannya.

"Ramai pelanggan tanya saya kenapa saya jual makanan murah sangat ketika harga bahan-bahan mahal harganya.

"Jawapan saya sentiasa sama 'supaya semua orang mampu'.

"Jika harga makanan murah, lebih banyak pelanggan akan datang. Jika mereka gembira, saya juga gembira," katanya ketika ditemui di kedainya, Sabtu.

kedai kak na, kak na, kedai, laksa rm1, laksa,
Laksa & Ais Kacang Kak Na Sumber: FB Kak Na
Mazlina berkata, dia berhenti kerja di kilang sembilan tahun lalu sebelum mengambil alih perniagaan ini daripada ibunya.

Gerainya, yang dibuka dari tengah hari hingga 3 petang kecuali hari Selasa dapat menarik ramai pelanggan, khususnya pelajar dari dua kolej berdekatan.

Terdapat juga lain-lain jenis makanan yang dijual dengan harga yang lebih mahal.

Antara pelanggan tetapnya adalah seorang pekerja kilang, Osman Mat Nayan, 29, yang datang untuk makan tengah hari dengan sekumpulan rakan-rakannya selepas bermain badminton.

"Kami datang ke sini setiap kali selepas perlawanan badminton mingguan. Makanannya bukan sahaja murah, malah sangat memuaskan. Kadang-kadang kami rasa harganya terlalu murah dibandingkan dengan hidangannya yang banyak. - MSTAR ONLINE
Terbaik! Laksa Dan Ais Kacang Kak Na Cuma RM 1 Jer Terbaik! Laksa Dan Ais Kacang Kak Na Cuma RM 1 Jer Reviewed by OH Buletin on 5:52 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.