'Hello!! Mak Kau Pun Puasa Jugak, Takde Pun Membuta Macam Kau...'

'Hello!! Mak Kau Pun Puasa Jugak, Takde Pun Membuta Macam Kau...' | Buat lelaki kat luar sana, mohon jgn jadikan ibu, isteri, ank perempuan, adik perempuan anada ORANG GAJI di rumah! Kalau kau bayar gaji dia xpe gak weh, ni habuk pun xde.


Makan nk siap berhidang je, apa la salahnye tolong mak kau dkat dapur tu. Xtolong masak pun xpe la, tolong la angkat pinggan ke, cwn ke, buat air ke.. lagi2 bulan puasa ni makin menjadi2 plak pemalas dia. Hello!! Mak kau pun puasa gak xde pun tdo spanjang hari weh. Kemon la.. time dh nk berbuka tu, elok je tercegat dkat dpan meja tunggu waktu berbuka walaupun tau emak tu tgh sibuk kat dapur, x siap masak lg.. kemon la weh!!

Emak kau pun penat kot dr pkul bape start masak! Cuba2 la ringan2 sikit tolong emak tu haaa.. x luak pun weh, dpt pahala ada la.. xnak pahala ke tolong mak lg2 bulan puasa ni haaa. Aku pun lelaki jgak, xde pun aku jd pondan sbb tolong mak aku kat dapur.. pastu, dh mkn perut dh kenyang bkn nye reti nk basuh pinggan.. bkn nye suruh basuh sumer pinggan kat dlm sinki tu, basuh pinggan sndiri pun jd la.. dh guna xkan x reti nk basuh? Bkn nye suruh masak ke apa. Basuh pinggan je, tu pun x bleh nk buat?? Nnt bila bini bebel ckp bini derhaka plak. Weh, kau pun berdosa gak weh sbb kau yg xtolong bini kau!!

Dah tu, masa korang guna toilet.. aku tau la sbb aku pun lelaki jgak, jgn la kau dh pancut kencing kau pastu bknnye reti nk basuh!! Sorry la kalau bahasa aku kasar tp mmg ni hakikat nye. Nnt mak kau jgak yg kena cuci toilet tu.. kau x kesian ke dkat mak kau dh penat2 masak, basuh baju sumer, nk cuci toilet lg.. weh, kudrat perempuan ni kurang tau drpd lelaki. Tp lelaki ni plak x reti nk guna kudrat dia utk tolong mak.. kalau bkn mak yg buat mesti kakak or adik perempuan kau kan yg cuci toilet tu. Habis tu kau ank jantan tu buat apa kat rumah??? Buat habis beras je!

Utk suami2, tolong jgn layan isteri anda mcm org gaji ye! Elok bersenang lenang padahal isteri kehulu hilir urus rumah! X kesian ke kat bini? X sayang bini ke? Dulu masa bercinta kemain lg ckp pndai masak tu la, masak ni la.. bila dh kahwin, nk pegang periuk pun jgn harap. Ntah2 xtau pun beras, garam, gula sumer kat mna..

Aku ckp ni bkn apa, aku kesian dkat mak aku penat dh la kerja, balik kerja nk masak lg, kemas rumah lg.. sebaik aku ada bleh la tolong masak2 sikit2.. kau x kesian ke dkat mak kau? Bini kau? Kau kena ingat weh, tanggungjawab uruskan rumah tangga bkn tanggungjwb bini kau sorang weh.. kau pikir asal kau kerja, bg nafkah cukup sumer dh, selesai tanggungjwb kau. Tolong sikit!! Tolong la lelaki2 luar sana, jgn la korg jd kan wanita2 sbgai org gaji korg. Aku xnk anak perempuan aku nnt kahwin and jd org gaji utk suami dia.. lelaki2 kat luar sana, mohon sedar..

'Hello!! Mak Kau Pun Puasa Jugak, Takde Pun Membuta Macam Kau...' 'Hello!! Mak Kau Pun Puasa Jugak, Takde Pun Membuta Macam Kau...' Reviewed by OH Buletin on 3:38 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.