Kisah Pilu !! Ramai Netizen Menangis Selepas Tahu Cerita Disebalik Senyuman Bayi Ini..

Kisah Pilu !! Ramai Netizen Menangis Selepas Tahu Cerita Disebalik Senyuman Bayi Ini.. | Gambar seorang bayi comel menjadi viral di dunia maya sejak beberapa hari lalu. Dalam gambar tersebut, terlihat bayi perempuan itu tidur dalam ketenangan sambil tersenyum dengan perlengkapan motorsikal berkuasa tinggi milik ayahnya.


Sebenarnya bukan hal itu yang menjadikan gambar menjadi viral, akan tetapi ,disebalik gambar indah dan senyuman itu tersimpan satu cerita yang sangat sedih.

Bayi perempuan yang tidur sambil tersenyum  dengan sarung tangan serta helmet ayahnya itu ternyata adalah seorang yatim yang tidak sempat melihat wajah ayahnya.

Ayah bayi tersebut bernama Hector meninggal dunia dalam sebuah kemalangan jalan raya sebulan sebelum ia lahir,demikian keterangan yang dilaporkan oleh pihak keluarga pada laman GoFundMe.

Kim Stone adalah seorang fotograper wanita dari florida merupakan jiran mereka diminta oleh nenek bayi tersebut untuk mengambil gambar cucunya yang baru lahir.

Mereka pun berbincang mengenai barang barang peninggalan hector,satu di antaranya adalah motor berkuasa tinggi yang sangat di sayangi hector ketika hidup.

Menurut stone dia telah menyelimuti bayi comel itu dengan sehelai kain sulam buatan nenek bayi itu.

Kemudian ia baringkan bayi itu dan meletakkan helmet di sampingnya serta berbantalkan sarung tangan hector.

“Begitu saya letak sarung tangan di bawah kepalanya,dia mulai tersenyum,kata stone”

Melihat moment menarik itu stone segera mengambil gambar dan mengabadikannya,manakala ibu bayi tersebut yang masih dalam berpantang duduk di belakang stone sambil menangis terisak.

Semenjak gambar itu di muat naik dilaman media sosial pada 10 jun ia mendapat 75 ribu kongsian dan 350 ribu like.

“Bukan viral yang saya cari,saya hanya ingin menghibur seorang ibu,saya melakukan kerja ini setiap hari sudah bertahun tahun,tapi disini sesuatu yang spesial telah terjadi”

“Saya hanya ingin mengatakan kepada dunia,bahwa peranan seorang ayah sangat berpengaruh meskipun ia telah pergi” tutup stone.

Kisah Pilu !! Ramai Netizen Menangis Selepas Tahu Cerita Disebalik Senyuman Bayi Ini.. Kisah Pilu !! Ramai Netizen Menangis Selepas Tahu Cerita Disebalik Senyuman Bayi Ini.. Reviewed by OH Buletin on 10:36 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.