Mohon Share Doktor Dedah Makanan Yang Ada Beribu Cacing Didalamya Yang Sering Anda Makan Sehari-Hari

Mohon Share Doktor Dedah Makanan Yang Ada Beribu Cacing Didalamya Yang Sering Anda Makan Sehari-Hari | Berwaspada Bila Mengambil Makanan Ini Kerana Mungkin Anda Akan Mengalami Penderitaan Seperti Gadis Ini..!!

Doktor Dedah Makanan Yang Ada Beribu Cacing Didalamya Yang Sering Anda Makan Sehari-Hari


Gempar apabila Seorang anak perempuan (Xiao Yan) selama 6 bulan ini sering mengalami sakit kepala, kerana tidak tahan
sakit dan akhirnya gadis ini membuat pemeriksaan doktor, setelah diperiksa ternyata ada seekor cacing putih sedang berenang di otaknya.

Berdasarkan penelitian, mungkin Xiao Yan makan sayur mentah atau daging mentah yang ada cacingnya, telur cacing masuk dari saluran pencernaan ke jaringan otak melalui darah kita.

Doktor sering mengingatkan bahawa: Jangan makan makanan mentah, sayur dan daging harus dimasak sampai matang dulu baru boleh dimakan.

Kalau cacing tersebut telah termakan oleh kita maka ia akan bergerak menembus dinding pencernaan, melalui saluran darah mencari tempat tinggal yang nyaman.

Beberapa makanan dibawah ini adalah makanan yang tidak boleh dimakan dalam keadaan mentah, mereka kaya akan parasit, bila makan tidak baik untuk tubuh:

1.Siput

2.Udang karang

3.Ikan air tawar mentah

4.Steak yang dimasak rare

5.Daging domba

6.Keong

Perhatikan makanan diatas ya, jangan sampai kalian termakan cacing!

Semoga perkongsian ini dapat membantu anda dalam menguruskan pemakanan seharian agar terhindar dari terkena jangkitan penyakit membahaya yang berpunca dari pembiakan cacing

Mohon Share Doktor Dedah Makanan Yang Ada Beribu Cacing Didalamya Yang Sering Anda Makan Sehari-Hari Mohon Share Doktor Dedah Makanan Yang Ada Beribu Cacing Didalamya Yang Sering Anda Makan Sehari-Hari Reviewed by OH Buletin on 11:22 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.