Ini Punca Tan Sri Jins Shamsuddin Meninggal Dunia

Ini Punca Tan Sri Jins Shamsuddin Meninggal Dunia  | Seniman legenda tanah air, Tan Sri Jins Shamsuddin, 82, meninggal dunia pada pukul 5.45 petang semalam.

punca jins shamsuddin meninggal, jins shamsuddin, gambar jins shamsuddin, tan sri jin shamsuddin

Menurut anaknya, Putera Hang Nadim, Jins atau nama sebenarnya Mohamed Zain Shamsuddin menghembuskan nafas terakhir di sebuah klinik di Taman Melawati di sini.

Memetik portal Rotikaya, melaporkan punca Allahyarham meninggal aikbat tercekik cekodok ketika minum petang.

“Ayah minum petang dan ketika hendak makan cekodok, ayah tercekik. Melihat keadaan ayah, Mak segera membawa ayah ke klinik berdekatan. Bagaimanapun, ayah disahkan meninggal dunia setibanya di klinik,” jelas Putera Hang Nadim.

Jebat dan juga adiknya, Hang Nadim turut mengakui masih terkejut dengan perkara tersebut. Apa pun semoga keluarganya tabah menerima pemergian beliau dan sama sama kita doakan kesejahteraan Jins di sana.

Memetik info mStar Online, Jins Shamsuddin dilahirkan di Taiping, Perak pada 5 November 1935 dan mula berlakon selepas berjaya dalam uji bakat yang dilakukan oleh P. Ramlee. Filem lakonan dan arahannya – Bukit Kepong antara karya yang turut mengangkat nama Allahyarham terutamanya dalam penghasilan filem berunsur sejarah.


Ini Punca Tan Sri Jins Shamsuddin Meninggal Dunia Ini Punca Tan Sri Jins Shamsuddin Meninggal Dunia Reviewed by OH Buletin on 12:46 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.