Hukum Wanita Pakai Gincu Pada Bulan Ramadhan Yang Ramai Tidak Tahu

Hukum Wanita Pakai Gincu Pada Bulan Ramadhan Yang Ramai Tidak Tahu | Umat Islam di Malaysia sudah mula melaksanakan ibadah puasa bermula 27 Mei 2017 lalu . Selain menahan lapar dan dahaga dari terbit fajar hingga terbenam matahari, kita juga harus menahan diri daripada melakukan perkara-perkara yang membatalkan puasa seperti makan dan minum dengan sengaja, keluar mani dengan sengaja, muntah dengan sengaja dan banyak lagi. Pasti kebanyakan orang telah sinonim dengan perkara yang membatalkan puasa ini.


Namun, bagaimana pula dengan hukum wanita memacai gincu ketika berpuasa? Ikuti pejelasan daripada Ustaz Haslin Baharin.Soalan: Apakah hukum memakai gincu pada bulan puasa? Adakah batal puasa jika tertelan ketika melembapkan bibir?

Hukum asal memakai gincu...Hukum memakai gincu kepada orang yang berpuasa...


Jadi, menurut Ustaz Haslin Baharin, hukum memakai gincu boleh berubah-ubah bergantung kepada keadaan. Jadi, diharap dengan penjelasan ini kita semua boleh bersama menyempurnakan lagi ibadah puasa kita Bulan Ramadhan tahun ini.

Hukum Wanita Pakai Gincu Pada Bulan Ramadhan Yang Ramai Tidak Tahu Hukum Wanita Pakai Gincu Pada Bulan Ramadhan Yang Ramai Tidak Tahu Reviewed by OH Buletin on 10:28 AM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.